Mikko Rantanen on vielä visusti mukana NHL:n pistepörssin taistossa.

Calgary Flames kasvatti voittoputkeaan kolmen ottelun mittaiseksi kukistamalla Colorado Avalanchen 5-3 –luvuin viime yön kierroksella.

Vierasjoukkueen suomalaistähti Mikko Rantanen tehtaili ottelussa tehot 1+1=2. NHL:n pistepörssin kärjessä oleva Nikita Kucherov vaikutti karkaavan tuntuvaan johtoon, mutta Rantanen on enää kolmen pisteen päässä venäläisestä ja toistaiseksi taistelee vielä pistepörssin voitosta.

Rantasella on kasassa tehot 20+48=68, kun puolestaan Kucherov pitää piikkipaikkaa tehoilla 21+50=71.

Flamesin Mikael Backlund ja Mark Jankowski veivät isännät 2-0 –johtoon ensimmäisessä erässä. Colorado kavensi Nathan MacKinnonin maalilla, josta Rantanen koppasi syöttöpisteen ja vieraat tasoittivat Erik Johnsonin maalilla avauserän viimeisellä minuutilla.

Toisessa erässä Calgaryn Elias Lindholm vei joukkueensa takaisin johtoon ylivoimalla ja kolmannessa erässä Michael Frolik ja Matthew Tkachuk kasvattivat kuilua entisestään. Rantanen kavensi ottelun viimeisellä minuutilla kauden 20. maalilla, mutta tämä jäi laihaksi lohduksi.