Suomalainen saalisti tarvittavat tehot ansaitakseen pistepörssin piikkipaikan.

Mikko Rantasen kintereillä on tungosta. Suomalainen menetti hetkeksi NHL:n pistepörssin ensimmäisen sijan Patrice Bergeronille [9+16=25], mutta viime kierroksen päätteeksi Rantanen löytää itsensä taas listan kärjestä.

Colorado Avalanche kukisti Edmonton Oilersin vieraissa luvuin 4-1 ja Rantanen merkautti itselleen yhden maalin ja maaliin johtaneen syötön. 22-vuotiaan kauden kokonaissaldo on nyt 6+20=26.

Avalanche otti isännistä tuntuvan otteen kirjaimellisesti ensimmäisten sekuntien aikana. Rantanen sai siirrettyä irtokiekon maaliin hyökkäyksen päätteeksi jo avausminuutilla. Carl Soderberg avitti Avalanchea 2–0-maalilla ensimmäisen erän lopussa.

Oilers ei saanut konetta kunnolla käyntiin toisessakaan erässä ja Alexander Kerfoot lisäsi ylivoimalla vieraiden johtolukemiksi 3-0. Rantanen saalisti illan toisen tehopisteen erän puolessa välissä tarjoamalla nappisyötön maalille ajaneelle Tyson Barrielle ja ottelu saatiin sitä myöten pakettiin.

Päätöserässä Oilers näytti pieniä elonmerkkejä Ty Rattien kavennuksella, mutta Avalanche piti pintansa ja poistui jäältä selkeänä voittajana lukemin 4-1.

- Hän on mahtava. Mikko on todella erikoinen. Hän on monipuolinen pelaaja. Hän pystyy tuolla mihin tahansa ja hänen kanssaan on todella hauska pelata, kommentoi Avalanchen toinen avainpelaaja Nathan MacKinnon, joka on NHL:n pistepörssissä kolmantena tehoilla 11+13=24.