Mikko Rantanen on jälleen NHL:n pistepörssin selkeä ykkösnimi.

NHL:n pistepörssiä johtava Mikko Rantanen päätti viikonlopun tyylillä. Colorado Avalanche peittosi Anaheim Ducksin jatkoajalla luvuin 4-3 ja voittomaalista vastasi 22-vuotias suomalainen. Kaiken kaikkiaan Rantanen merkautti ottelusta pisteet 1+2=3 ja johtaa taalaliigaa tehoilla 8+24=32.

Anaheim pääsi taululle ensimmäisenä Brandon Montourin osumalla avauserässä. Colorado tasoitti Sven Andrighetton maalilla toisessa erässä, mutta Ducksit ampaisivat kahden maalin johtoon Ryan Getzlafin ja Ondrej Kasen avittamana.

Rantanen ansaitsi illan ensimmäisen tehopisteen Coloradon kaventaessa ylivoimalla lukemiksi 3-2 ja maalintekijänä joukkueen toinen tähtipelaaja Nathan MacKinnon.

Kolmannessa erässä vieraat viimeistelivät kirin ja kapteeni Gabriel Landeskog toi Avalanchen tasoihin ja syöttäjinä tutut nimet MacKinnon, sekä Rantanen.

Draamaa nähtiin jatkoajalla, kun MacKinnon syötti kiekon Rantasella ja kellossa oli jäljellä vain muutama sekunti. Yksi tarkka laukaus ja ottelu ratkesi suomalaisen voittomaaliin ajassa 4:58.

- Tiesimme, että meillä oli paljon bensaa tankissa. Me tiesimme, että me aiomme pelata ne suohon kolmannessa ja mielestäni me teimme sen, Rantanen totesi ottelun jälkeen.

Rantanen laittoi myös Coloradon historiankirjat uusiksi. 20 ottelun jälkeen suomalaisesta tuli seuran kaikkien aikojen nopein 30 pisteen rajapyykin rikkonut pelaaja.

NHL:n pistepörssin Top 10