Mikko Rantasen edustama Colorado Avalanchen on tällä hetkellä pudotuspeleissä mukana.

Colorado Avalanche kahmi äärimmäisen tärkeät pisteet omiin kotikentällä Vancouver Canucksia vastaan viime yön kierroksella. Kotijoukkue tosin joutui hakemaan Vancouverin myöhäisen tasoitusmaalin takia voittoa vasta voittolaukauskilpailussa ja vei ottelun nimiinsä lukemin 3-2.

Kotijoukkueen tähdet Nathan MacKinnon, Gabriel Landeskog ja Mikko Rantanen olivat kaikki näkyvissä rooleissa. MacKinnon vastasi illan avausmaalista, kun kanadalainen sai oivan syötön lapaansa ja tämä hakkasi tarkan laukauksen onetimerilla Jacob Markströmin taakse.

Vancouver vastasi tähän Antoine Rousselin tasoitusmaalilla vai minuuttia myöhemmin.

Coloradon suomalaistähti Rantanen pääsi myös maalitaululle. Colorado ylivoimapyörityksen aikana joukkueen puolustaja Tyson Barrie menetti kiekon viivalla, mutta Landeskog sai varastettua pelivälineen välittömästi takaisin omilleen. Ruotsalainen löysi Rantasen laidasta ja suomalaisen räväkkä onetimer painui välittömästi maaliin.

Vancouver pääsi tasoihin vasta kolmannen erän lopussa Josh Leivon maalilla. Joukkueet päätyivät lopulta voittolaukauskisaan, jossa Rantanen ja Carl Soderberg sinetöivät voiton Coloradolle.

Avalanche on läntisen konferenssin toisella villi kortti -sijalla ja joukkueella on tällä hetkellä 68 pistettä.