Dallas Stars selviytyi voittajaksi Nashville Predatorsia vastaan sarjan ensimmäisessä ottelussa lukemin 3-2.

Tyrmistynyt Nashvillen yleisö seurasi vierestä, kun 19-vuotias Miro Heiskanen iski kaksi maalia maamiehensä Pekka Rinteen selän taakse viime yön kierroksella.

Ensimmäisellä villi kortti -sijalla pudotuspeleihin päässyt Dallas yllätti äänekkään Predatorsin lauman viemällä ottelun Heiskasen ja Mats Zuccarellon maalien avulla.

Nashville meni kamppailussa johtoon ensimmäisenä Roman Josin upealla rystymaalilla. Heiskanen kuitenkin tasoitti ottelun ylivoimalla toisessa erässä rannelaukauksella ja vastasi myös kolmannen erän voittomaalista. Predatorsin tähtipuolustaja P.K Subban kavensi lukemiksi 3-2, mutta kiri ei kantanut hedelmää loppuun saakka ja kotijoukkue joutui nielemään sarjan ensimmäisen tappion.

Dallasin nuori suomalaispuolustaja saavutti mainitsemisen arvoisen merkkipaalun suorituksellaan. Heiskanen on historian kolmas teini-ikäinen puolustaja NHL:ssä, joka on tehnyt kaksi maalia pudotuspeliottelussa. Vastaavaan ovat pystyneet vain Phil Housley vuonna 1983 ja Glenn Wesley vuonna 1988.