Dallas Stars pääsi voiton lisäksi juhlimaan myös Miro Heiskasen ensimmäistä NHL-maalia.

Suomen lupaavimpiin puolustajiin kuuluva Miro Heiskanen sai aamuyöllä maalitilinsä auki taalaliigassa Dallasin 5-2 voitossa Anaheim Ducksia vastaan.

Ensimmäistä kauttaan NHL-jäillä pelaava Heiskanen on saanut jo tässä kohti rutkasti vastuuta Starsin riveissä ansaitusti. Espoolainen on vakuuttanut otteillaan ja avausmaalia ollaan hyökkäävältä puolustajalta odotettu.

Ottelun toisessa erässä 2-2 lukemissa Heiskanen liittyi Jason Spezzan apuihin hyökkäykseen ja kokenut keskushyökkääjä tarjoili 19-vuotiaalle varman lättysyötön lapaan.

Mainittavaa osumasta on myös se, että kyseessä oli ottelun voittomaali. Heiskanen palkittiin myös Starsien pelaajien toimesta ottelun parhaana pelaajana. Joukkuetoverit halusivat puolustajan pitävän puheen ja Heiskanen ei turhia jaaritellut.

- Hyvä peli jätkät, hieno voitto. Jatketaan eteenpäin, harvasanainen suomalainen totesi.

- Ensimmäinen maali, totta kai, se oli hieno tunne, Heiskanen summaili pelin jälkeen medialle.

Stars pääsi ottelussa hyvin alkuun, kun Jason Dickinson siirti isännät 1-0 johtoon avauserässä. Ducksien pitkän linjan kapteeni Ryan Getzlaf tasoitti pelin omatoimisesti rannelaukauksella Dallasin kiekonmenetyksen jälkeen, mutta Ducks jäi uudestaan jälkeen Roman Polakin 2-1 maalin takia.

Toisessa erässä Getzlaf iski pelin tasoihin toisella osumallaan. Dallas oli kuitenkin paremmalla pelituulella ja Heiskanen, Mattias Janmark, sekä Dickinson osuivat kaikki putkeen, eikä Ducks voinut kolmen maalin kuilulle enää mitään.

- Meidän tarvitsema kovuuden määrä täytyy nousta ylöspäin, tuumaili Getzlaf joukkueestaan ja moitti ryhmänsä puolustuspeliä häpeälliseksi.

Starsin toinen suomalaispuolustaja Julius Honka sai myös juhlinnan aihetta, kun hän merkkasi kauden ensimmäisen tehopisteen antamalla syötön Janmarkin 4-2 maaliin.