Jetsin vaikea alku riitti Toronto Maple Leafsin voittoon Winnipegissä.

Winnipeg Jetsin ja Toronto Maple Leafsin odotettu kohtaaminen tiesi myös Patrik Laineen ja Auston Matthewsin seuraavaa mittelöä jäällä. Tällä kertaa Matthews jäi taistossa tehopisteittä, mutta valitettavasti niin jäi myös Lainekin Jetsin 4-2 tappiossa Leafsia vastaan.

Isäntinä toiminut Winnipeg jäi ottelussa pahasti jälkeen kahden erän jälkeen. Kolmanteen mentiin Leafsin 3-0 komennossa, tosin Jets osoitti vihdoin vastarintaa kahdella kavennusmaalilla, mutta Mitch Marnerin ja John Tavaresin tehtailema upea maali oli viimeinen niitti arkkuun.

Tavares toi kiekon isäntien alueelle kolmannen erän puolessa välissä pelin ollessa 3-2 ja syötti pelivälineen Marnerille, joka ajoi maalia kohti ja harhautti kiekon Dustin Byfuglienin jalkojen välistä. Harhautuksen seurauksena Marner kaatui polvilleen, mutta onnistui silti antamaan täsmäsyötön Tavaresin lapaan ja kesän tuore tähtihankinta ei tyhjän maalin edessä erehtynyt.

Maali teki Tavaresille hyvää, sillä keskushyökkääjä oli pelannut viisi ottelua ilman osumaa.

- Puolustajien on vaikea hallita Marneria silloin, kun hän luistelee noin. Helvetinmoinen liike ja hänet tuntien yritin mennä takatolpalle katsomaan olisiko siellä helppoja. Maali oli hänen käsialan ansiota, Tavares kehui ottelun jälkeen.

Suomalaisista kehuja keräsi myös Kasperi Kapanen, joka teki ottelun ensimmäisen maalin avauserässä. Kapanen sai kuin varkain irtokiekon suoraan lapaansa usean laukauksen seurauksena ja ampui tarkan rannelaukauksen verkon perukoille. Kapasella (5+4=9) on nyt kaikista suomalaisista eniten maaleja NHL:ssä

Tyler Ennis ja Nazem Kadri kasvattivat lukemiksi 3-0. Kolmannessa erässä Laineen paikan ykkösketjussa vei Nikolaj Ehlers, joka kavensi tilanteeksi 3-1 ja Mark Scheifele tarjosi lisäapuja ylivoimamaalilla, mutta kamppailun vei nimiinsä silti Leafs.

Laineelle ottelu oli kolmas perättäinen ilman tehopisteitä. Laine keräsi ottelussa -1 merkinnän ja peliaikaa 22:23 minuuttia. Hän aloitti ottelun ykkösketjussa, mutta nähtäväksi jää jatkaako suomalainen seuraavassa pelissä Scheifelen ja Blake Wheelerin vierellä.

- Olen ennen kaikkea huolissani meidän puolustuksesta, kuin mistään muusta. Kaikista hyvistä paikoista ammuimme ohi yksitoista kertaa toisessa erässä. Hyökkäys ei tunnu hyvältä sen jälkeen, mutta haittana olivat enimmäkseen puolustuksen asiat, kiekonmenetykset meidän päädyssä, Jetsin päävalmentaja Paul Maurice summasi.