Toronto Maple Leafs sai kylmää kyytiä kotonaan Tampalta tylyin lukemin 6-2.

NHL:n vaarallisin joukkue näytti kyntensä jälleen kerran ja runteli Toronto Maple Leafsin vakuuttavasti jo miltei kahdessa erässä.

Tampa Bay Lightning eteni jo avauserässä kahden maalin johdoon Tyler Johnsonin ja Anthony Cirellin osumilla. Toisessa erässä tulivoimainen joukkue ampui lisää ja ennen puoltaväliä peli oli jo 4-0. Auston Matthewsin upea soolomaali jäi laihaksi lohduksi, sillä seuraavaksi nähty Cedric Paquetten 5-1 -maali alivoimalla on luonut otsikoita monestakin syystä.

Leafsin puolustaja Morgan Rielly luistelee vaihtonsa lopuksi löysin jaloin omiin, jossa on jo valmiiksi yksi Tampan pelaaja hakemassa kiekkoa. Tuomariin turhautunut Rielly huusi tälle englanniksi "fucking faggot", joka suomeksi käännettäisiin "v*tun h*ntti" ja samalla Leafsin muut pelaajat luistelivat vaihtoon epähuomiossa Tampan tehdessä näyttävän maalin alivoimalla.

NHL on ilmoittanut, että liigalla on täysi nollatoleranssi homofoobisia haukkumasanoja vastaan ja kurinpito tutkii Riellyn tapausta.

Ottelun kolmannessa erässä nähtiin vielä toinen maali Paquettelta ja kotijoukkueen Connor Brown loppulukemiksi 6-2.

Voiton myötä Lightning teki runkosarjassa historiaa, sillä joukkue on vain seitsemäs seura NHL:n historian aikana, joka on onnistunut saavuttamaan 110 pistettä 70 ottelussa.