Venäläisen jalkapallon julkikuva on kokenut kovia kolauksia viime kuukausina.

Venäjällä urheilussa melkein mikä vaan on mahdollista, sen todisti elokuun lopun tapahtumat eräässä jalkapallo-ottelussa Korolevin kaupungissa, Moskovan lieppeillä.

Kolmanneksi korkeimman sarjatason ottelu Metallist Korolevin ja FC Titan Klinin välillä päättyi kotijoukkueen eduksi peräti 7-1. Venäläinen jalkapallotoimittaja Artur Petrosyan tiesi kertoa, ettei suurilukuinen tulos ollut pelkkää sattumaa. Vedonlyöntimarkkinoilla oltiin noteerattu poikkeuksellisen vilkasta liikenne kohteelle, jossa toisella puoliajalla nähtäisiin vähintään kolme maalia.

Ottelussa yksi Klinin pelaajista ampui surutta pallon selkeästi kohti omaa maalia. Kyseessä oli myös sattuneesta syystä juuri toisen puoliajan kolmas maali.

Syylliset jäivät miltei oitis kiinni päivänselvästä tempustaan. Maalin tehnyt pelaaja poistettiin pelistä välittömästi erotuomarin toimesta. Ottelun jälkeen pelistä poistettu pelaaja ja kolme syyllistä joukkuetoveria saivat lopulliset lähtöpassit FC Titan Klinistä.

Kyseinen episodi puhututti Venäjällä, mutta valitettavasti tämän tapahtuman ohella venäläinen jalkapalloilu sai uudestaan huonoa julkisuutta pelaajien takia lokakuussa. Entiset maajoukkueen pelaajat Alexander Kokorin ja Pavel Mamaev hyökkäsivät vahvasti päihtyineinä Venäläisen poliitikon kimppuun ja aiheuttivat tälle vakavia vammoja.

Uhri oli venäläinen ministeri Denis Pak. Vaikutusvaltainen poliitikko ryhtyi välittömästi oikeustoimenpiteisiin ja molemmat jalkapalloilijat joutuivat tuomarin eteen 11. lokakuuta.

Pietarin Zenitiä edustava Kokorin asetettiin kahdeksi kuukaudeksi tutkintavankeuteen.

FK Krasnodarin Pavel Mamaev asetettiin myös kahdeksi kuukaudeksi tutkintavankeuteen.

Molempia uhkaa tutkinnan päätteeksi seitsemän vuoden tuomio vankilassa huliganismista.