Washington Capitals vei pisteet New Yorkista voittolaukauskisassa lukemin 3-2, mutta vasta erikoisten käänteiden jälkeen. 

NHL:n johtavin maalintekijä Aleksander Ovetškin ampui pahoja ja tarkkoja vetoja läpi illan, mutta sunnuntaina New York Rangersin nuori maalivahti Aleksander Georgiev oli aina askeleen maamiestään edellä. 

Washington Capitalsin kapteeni pääsi tulittamaan ylivoimalla lämäreitä, pahoja rannelaukauksia tasakentällisin ja kaiken kukkuraksi täysin itse yksinläpi jatkoajalla, mutta Georgiev ei horjunut supertähden edessä. 

Kolmen erän ja tiukan jatkoajan loputtua ratkaisua lähdettiin etsimään voittolaukauskisasta. Seitsemän vetäjän jälkeen vuorossa oli kahdeksantena Ovetškin ja panoksena ottelun voitto. Maalitaituri luisteli maalia kohti ja ryhtyi harhauttamaan, kunnes Georgiev heitti mailansa kiekkoa kohti ja Ovetškin menetti pelivälineen hallinnan. 

Tuomarit eivät aluksi tuominneet tilannetta Capitalsin hyväksi, vaikka sääntöjen mukaan maalivahdin heittäessä mailan on yritys tuomittava maaliksi, mutta suivaantunut supertähti tiesi kuitenkin protestoida aiheesta. Lopulta videotarkistuksen jälkeen tilanne tuomittiin maaliksi, vaikka kiekko ei missään kohti ylittänyt maaliviivaa.