Kaksi venäläistä ammattilaisjalkapalloilijaa hakkasivat kahvilassa virkamiehen sairaalakuntoon Moskovassa. 

Venäjällä niin sanotusti sattuu ja tapahtuu, eikä seuraava uutinen ole mikään poikkeus. 

Ammattilaisjalkapalloilijat Alexander Kokorin ja Pavel Mamajev ovat nousseet otsikoihin eri puolilla vakavan pahoinpitelyn takia. Kaksikko oli mitä ilmeisimmin juhlatunnelmissa ja eri raporttien mukaan vakavasti päihtyneitä, sekä huumeiden vaikutuksen alaisina moskovalaisessa kahvilassa varhain maanantaina. 

Interfax ja Maš tietävät kertoa, että seurueen äänekäs käytös häiritse erästä kanta-asiakasta ja tämä päätti valittaa asiasta. Aasialaistaustainen virkamies sai kuulla ammattiurheilijoiden suusta rasistisia solvauksia ja muun muassa käskivät tätä mennä "kotiin pitämään järjestystä". 

Nimittelyn jälkeen kaksikko hyökkäsi virkamiehen kimppuun väkivalloin ja heittivät tätä muun muassa tuolilla. 

Kyseessä ei ollut kuka tahansa uhri, vaan Venäjän teollisuusministeriön osastopäällikkö Denis Pak, jolla on korealaiset juuret ja hyökkääjät nimittelivät Pakia myös "joksikin kiinalaiseksi". 

Alla video tapahtuneesta. 

&

Pak joutui sairaalaan pahoinpitelyn seurauksena. Moskovan poliisi on venäläismedian mukaan vahvistanut, että molemmat pelaajat saavat syytteet tapahtuneesta. 

Pietarin Zenitin hyökkääjä Kokorin, 27, ja Krasnodarin keskikenttäpelaaja Mamaev, 30, ovat aikaisemminkin paistatelleet otsikoissa täysin vääristä syistä.

Kaksikko tilasi väitetysti Monacolaisessa yökerhossa 250 000 euron edestä samppanjaa juuri Venäjän tiputtua vuoden 2016 EM-kisoista. Tämä ei miellyttänyt kotimaan johtoporrasta ja kaksikkoa sakotettiin, lisäksi heidät tiputettiin omista ykkösjoukkeista pois. 

Asiaan kuitenkin saattiin yökerhon toimesta korjaus, sillä 500 pullon samppanja-lasti oli mitä ilmeisimmin peräisin yökerhon omistajalta, sekä paikalla olleilta venäläisiltä kannattajilta. Kyseessä ei ollut omistajan mukaan pelaajien oma tilaus.
 Tuolloin peräti Venäjän presidentti Vladimir Putin otti asiaan kantaa. 

- Meidän täytyy tarkkaan tutkia, että kuka tämän takana oli, pelaajat vai joku muu. Jumala tuomitsee, jyrähti Putin kaksikon toimista tuolloin. 

Kokorin ja Mamaev eivät tee itselleen palveluksia uusimmalla tempauksellaan valtiojohdon edessä, sillä uhrina on korkean paikan virkamies ja raporttien mukaan Pak menetti tilanteessa muun muassa yhden hampaan. 

Venäjän urheiluministeri Pavel Koblokov vannoi tiedotteessaan, ettei kaksikko tule enää ikinä pelaamaan maajoukkueessa. 

- Mikäli ammattilaisurheilijat Kokorin ja Mamaev ovat vastuussa tästä, niin se on hyväksymätöntä.  Epäurheilijamainen käytös, joka langettaa varjon venäläiselle jalkapalloilulle. Nämä tyypit eivät pelaa Venäjän maajoukkueessa, eivätkä koskaan ikinä tule pelaamaan, lupasi Koblokov.