Patrik Laine ei odotellut turhia kauden avausottelussa taalajäillä viime yönä.

Suomikiekon kovin maalitykki jatkoi siitä mihin viime kaudella jäi, eikä odotellut turhia. Patrik Laine laukoi kiekon reppuun jo neljännen minuutin kohdalla St. Louis Bluesin maalivahti Jake Allenin taakse ylivoimalla ja siirsi Winnipeg Jetsin 1-0 johtoon kauden ensimmäisellä laukauksella avauserässä.

Laine ampui kiekon suosikkipaikaltaan ylivoimalla, eikä Allenista ollut tähtipelaajan rannelaukaukselle pysäyttäjäksi.

Kotijoukkue Blues tuskaili läpi ottelun ja jäi lopulta Jetsin jalkoihin lukemin 5-1. Laine lisäsi tililleen myös kauden ensimmäisen syöttöpisteen ja koppasi Kyle Connorin kolmannen erän maalista itselleen kakkossyötön. Myös Winnipegin muut tähdet Blake Wheeler ja Mark Scheifele pääsivät tehopisteiden makuun yksipuolisessa avausottelussa.

Laine, 20, teki viime kaudella merkillepantavat tehot ja ampui 44 maalia, joka toi suomalaiselle maalinpörssin toisen sijan jääden kakkoseksi vain Aleksander Ovetškinille. Washington Capitalsin venäläistähti vei maalinpörssin nimiinsä 49 osumalla ja voitti samalla uransa ensimmäisen Stanley Cup-mestaruuden. Laineen matka loppui läntisen konferenssin finaaleihin, kun Las Vegas Golden Knights tiputti Winnipegin pudotuspeleistä.

Suomalaista on povattu juuri alkaneen NHL-kauden kovimmaksi maalintekijäksi ja useampi on jo uskaltanut veikata Laineelle maalinpörssin voittoa, sekä 50 maalin rajapyykin rikkomista. Winnipegin taival jatkuu lauantaina, kun vastaan asettuu vieraskaukalossa Dallas Stars.