Suomalaisen maalivainu oli herkässä Vancouver Canucksia vastaan vieraissa.

Patrik Laine katkaisi kolmen ottelun maalittoman putken tyylillä viime yön kierroksella. Winnipeg Jetsin maalitykki takoi kauden toisen hattutempun ja vieraat peittosivat samalla Vancouver Canucksit lukemin 6-3.

Maalirikas ottelu käynnistettiin jo ensimmäisen erän toisella minuutilla, kun Bryan Little vei Winnipegin 1-0 -johtoon. Vancouverin nouseva supertähti Elias Pettersson vastasi tähän omalla tasoitusmaalilla. Jets ampaisi kuitenkin kahden maalin karkumatkalle Mark Scheifelen ja Kyle Connorin osumilla.

Laine sai illan ensimmäisensä toisen erän puolivälissä. Canucks menetti kiekon omalla alueella ja tamperelainen täräytti rannelaukauksen maaliin Kyle Connorin syötöstä.

Vancouver osoitti vihdoin vastarintaa, kun Tyler Motte kavensi alivoimalla lukemiksi 4-2 ja Nikolay Goldobin jatkoi kiriä maalin päähän.

Isäntien yritykset jäivät kuitenkin puolitiehen ja Laine kiskaisi pätevällä laukauksella Jetsien johdon takaisin kahden maalin päähän kolmannessa erässä. Suomalainen viimeisteli hattutemppunsa tyhjään maaliin ajassa 18:08.

Laineen tämän kauden tehot ovat nyt 11+3=14. Edellisen hattutemppunsa hän takoi NHL Global Seriesin ottelussa Florida Panthersia vastaan Helsingissä. Kaiken kaikkiaan taalajäillä on hän tehnyt kuusi hattutemppua.