Patrik Laine ja Winnipeg Jets veivät pidemmän korren Carolina Hurricanesia vastaan.

Kolme peliä ilman maaleja ja tehopisteitä pelannut Patrik Laine sai vihdoin helpotusta murheisiin, kun tamperelaisen laukaus painui verkon perälle kolmannessa erässä Carolina Hurricanesia vastaan.

Ottelun ensimmäisen maalin tehnyt Laine oli kahden erän aikana saanut maukkaita paikkoja, mutta Hurricanesin Petr Mrazek ei pettänyt.  Winnipegin maalivahti Laurent Brossoit joutui ottelussa kuitenkin isomman tulituksen kohteeksi. Vahvasti kautensa aloittanut Hurricanes saapui otteluun 4-0-1 saldolla ja ampui 43 laukausta Brossoitia kohti, mutta vain yksi pääsi kotijoukkueen maalivahdin selän taakse.

Avauserässä Sebastian Aho pääsi kokeilemaan onneaan läpiajossa, mutta Brossoit oli tulikuumaa suomalaista parempi. Aho on tehnyt vähintään pisteen kauden jokaisessa pelissä ja viikonloppuna Carolinan tähtipelaaja merkautti itselleen tehot 2+2 Minnesota Wildia vastaan, sekä 0+1 lukemat ottelusta Jetsia vastaan.

Mittelössä pitkään kestänyt maaliton tilanne loppui, kun kapteeni Blake Wheeler antoi ylivoimalla täsmä syötön Laineen lapaan ja maalitykillä oli helppo paikka viimeistellä näyttävällä laukauksella kiekko tyhjiin. Hurricanes onnistui nopeasti tasoittamaan pelin lukemiksi 1-1 Michael Ferlandin maalilla, jossa toisena syöttäjänä oli Aho.

Kolmannessa erässä jännitettiin tovi tasatilannetta, kunnes melkein kaksi minuuttia ennen loppua Bryan Little antoi isännille helpotusta 2-1 osumalla ja Kyle Connor viimeisteli tyhjään maaliin loppulukemat 3-1.

Tappio oli Carolinalle kauden ensimmäinen varsinaisella peliajalla.

- Se oli tiukka taisto. Kaksi minuuttia jäljellä ja se oli siinä. Teimme paljon hyviä asioista, teimme kovaa työtä. Joskus asiat eivät vaan mene putkeen. Mielestäni oisimme voineet saada paremman tulokset ja jääkiekko on joskus tällaista. Jatkamme eteenpäin, Hurricanesin Jordan Staal harmitteli ottelun jälkeen.

Jetsien päävalmentaja Paul Maurice antoi tunnustusta voitosta maalivahti Broissotille, joka pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa.

- Meillä oli koko illan aikana haasteita ja silti löysimme keinoja saada aikaiseksi hyviä hyökkäyksiä. Heidän kaverinsa teki paljon hyviä torjuntoja, mutta onneksi meidän maalivahti oli fantastinen. Tämä oli jatkumoa hänen harjoitusleiriltä, Maurice totesi.

Tappiosta huolimatta Aholle ilta oli merkityksillinen,sillä hänestä tuli Hurricanes/Hartford Whalersin historian kuudes pelaaja, joka on tehnyt kauden ensimmäisessä kuudessa pelissä vähintään yhden tehopisteen. 21-vuotiaan saldo on 4+7=11 ja on NHL:n suomalaisten pistepörssin johdossa.