Winnipeg Jets voittaa tutun kaavan mukaan pelejä, mutta suomalainen maalitykki ei vieläkään löydä kunnolla maalivainuaan. 

Pudotuspelit lähenevät ja Winnipeg Jets on pelaamassa mitä mainiointa kautta. Joukkueella on kasassa tuhdit 92 pistettä ja johtaa Central -divisioonaa. Viime yön kierroksella kaatui Anaheim Ducks vieraissa tyylikkäästi lukemin 3-0. Joukkuepelaamisen suhteen palaset ovat loksahtaneet paikoilleen Winnipegissä, mutta Patrik Laine herättää silti keskustelua.

Marraskuussa järkyttävät 18 maalia takonut Laine joutui armottoman kuivan kauden uhriksi joulukuussa ja merkkautti tämän vuoden ensimmäiset maalit vasta helmikuun lopussa. Tamperelainen iski kolmeen otteluun komeat tehot 4+1 ja moni ehti huokaista jo vihdoin helpotuksesta - hän on tullut takaisin. 

Maaliskuun myötä Laineen ailahtelevaisuus on nostanut taas päätään. Helmikuun 21. päivänä loppunut 15 ottelun maaliton putki on sittemmin kasvanut kymmenen mittelön pituiseksi Jetsin tuoreimman voiton myötä. Tässä ajassa Laineen kovimmat kilpakumppanit Mikko Rantanen, Aleksander Barkov ja Sebastian Aho ovat ajaneet ohitse maaleissa. 

Laine (29+19) silmäilee taatusti yhdessä joukkueen kanssa jo pudotuspelejä ja mikäli luvassa on tehojen osalta maalirikas kevät, annetaan Laineen tehottomat jaksot runkosarjassa anteeksi ainakin hetkeksi. Kesän neuvotteluiden kannalta maalittomat putket kuitenkin painavat raskaasti vaakakupissa ja siksi on toivottava, että 20-vuotias kuumenisi kevättä kohti tuttuun lainemaiseen tyyliin rikkaan maaliputken voimin.