Pekka Rinne torjui isännille voiton Mikko Koivun ja Mikael Granlundin Minnesota Wildista.

Nashville Predators taipui kolmanteen perättäiseen voittoon kotihallissa Minnesota Wildin hyvästä yrityksestä huolimatta. Pekka Rinne torjui 29 laukausta isäntien 4-2 voitossa ja 35-vuotiaalle voitto oli kauden kolmas.

Craig Smith vei Predatorsit johtoon avauserässä ylivoimamaalilla. Minnesota kuitenkin pääsi peliin mukaan omalla ylivoimaosumallaan ajassa 13:29. Mikko Koivu sai melkoisella onnenkantamoisella syöttönsä Predatorsin pelaajan lavan kautta Charlie Coylen jalkavälin läpi suoraan Matt Dumballe ja puolustajan järkyttävä kuti oli liikaa Rinteelle.

Matthias Ekholm siirsi isännät takaisin johtoon toisen erän alussa ja Filip Forsberg kasvatti johtoa kahteen maaliin omalla yksinläpimaalillaan. Pelin ollessa 3-1 Minnesotan suomalaiset saivat lohtua kavennusmaalilla. Zach Parise sai luotua Predatorsin päädyssä tilaa Mikael Granlundille, joka syötti kiekon maalin edessä yksin seisovalle Koivulle. Tulisen laukauksen seurauksena Wildin kapteeni sai vihdoin avattua kauden maalitilinsä ja peli oli 3-2.

Predators joutui koville kolmannen erän lopussa. Nino Niederreiter pääsi Nashvillen puolustuksen halki yksinläpi ja uhkasi tuoda vieraat tasoihin, mutta Rinne kesti. Lisää murheita oli luvassa, kun Miikka Salomäki otti kampitusjäähyn ja peliä oli jäljellä enää hieman yli kaksi minuuttia.

Rinne torjui sekä Granlundin, että Dumban hyvät laukaukset ja Nashville säilytti johtonsa. Alivoiman loputtua Salomäki pääsi vapaaksi rangaistusaitiosta ja teki kauden ensimmäisen osumansa tyhjään maaliin viimeistellen ottelun lukemiksi 4-2.

- Mielestäni teimme kaiken tarpeellisen pelin aikana. Kun jäljellä oli enää 12 minuuttia, niin kyse ei enää ollut maalin tekemisestä. Kyse ei ollut enää kiekonhallinnasta tai vedoista, kyse oli puolustamisesta, kommentoi Nashvillen päävalmentaja Peter Laviolette ottelun jälkeen.

Nashville siirtyi voitolla läntisen konferenssin kärkeen 10 pisteellä.

Maalivahti Alex Stalockille kyseessä oli kauden ensimmäinen ottelu Wildin luukulla, mutta häviöstä huolimatta hän ei saanut raippaa päävalmentaja Bruce Boudreaulta

- Kuka olisi pysäyttänyt ne, jotka menivät sisään? Ekholmin kuti monen metrin päästä ja irtokiekko ylivoimalla tyhjään maaliin ja hän [Stalock] ei nähnyt sitä. Toinen maali oli puhdas yksinläpi Forsbergilta, joka on liigan parhaimpia pelaajia. Minulla ei ole mitään ongelmia sen suhteen, miten hän pelasi tänään, kommentoi Boudreau maalivahtinsa suoritusta.