Pittsburgh Penguins ei antanut armoa Calgary Flamesille.

Joskus ei vain mene putkeen ja kaikki mahdollinen, joka voi mennä väärin - menee väärin. 

Vastaavanlainen episodi nähtiin viime yön kierroksella Calgary Flamesin kotihallissa. Vastassa oli Sidney Crosbyn kipparoima Pittsburgh Penguins ja vierailla oli nähtävästi hampaankolossa jotain todella pahaa. 

Penguins runteli Flamesin peräti 9-1 ja ottelu oli jo kahden erän jälkeen 7-0. Viimeisessä erässä vieraat päättivät niittaa vielä kaksi muistutuksen vuoksi. Teurastus oli täten valmis. 

Avauserässä Penguinsin kapteeni käynnisti maalitulituksen taidokkaalla rystynostolla lähes nollakulmasta. 

 

Perässä seurasivat Patric Hornqvist ylivoimamaalilla ja Bryan Rust omalla rannelaukauksellaan tasaviisikoin. Ensimmäisen erän suvereeni 3-0 voitto oli valmis. 

Kylmä kyyti jatkui välittömästi toisessa. Phil Kessel laukoi 4-0 lukemat erän toisella minuutilla. Hornqvist ja Kessel osuivat kumpikin uudestaan toisen erän ensimmäisen kymmenen minuutin sisään. 6-0 tilanteessa edettiin lähes loppuun saakka, kunnes viimeisellä minuutilla Jack Johnson avasi kauden maalitilinsä ylivoimaosumalla. 

Taululla 7-0 ja kohti kolmatta. 

Lyötyä lyötiin lisää Jake Guentzelin ja Matt Cullenin maaleilla. Calgary sai tragikoomista lohtua James Nealin erikoisesta kavennuksesta, jota ei 8-1 tilanteessa juhlinut kukaan. 

- Pelasimme hyvää jääkiekkojoukkuetta vastaan ja minä mukaan lukien kukaan meistä ei ollut hyvä. Kun tuollaista tapahtuu, niin siinä on katastrofin ainekset, totesi Flamesin maalivahti Mike Smith, joka päästi ottelussa kuusi maalia selän taakse.

Isäntien ainoan maalin tehnyt Neal sätti myös omia. 

- Me jatkamme samojen asioiden toistamista, mutta päivän päätteeksi meidän täytyy korjata meidän pelaamisemme. Tämän pukukopin jokaisen pelaajan täytyy olla parempi. 

Yhden maalin ja kaksi syöttöpistettä haalinut Crosby oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueen nykyiseen vireeseen vieraissa. 

- Tämä oli yksi niistä peleistä, jossa me teimme hyvää työtä maalipaikkojen hyödyntämisessä. Tiedän, että kyseessä ovat isot lukemat, mutta mielestäni heillä [Flames] oli myös hyviä paikkoja. Murray pelasi todella hyvin. Iso lopputulos ja käytimme paikat hyväksi, mutta he saivat myös hyviä tilaisuuksia läpi illan, Crosby ruoti pelin jälkeen. 

Voiton myötä Penguinsin saldo vieraissa tällä kaudella on 3-0-1.