Rasmus Ristolainen kyykytti Montreal Canadiensia jatkoajalla Kanadassa.

Melkeinpä kaikista suomalaisista vähiten otsikoissa paistatellut pelaaja on Rasmus Ristolainen

Vahva puolustaja ei ole juhlinut tehoilla tällä kaudella, mutta viime yönä turkulainen nousi Buffalon sankariksi jatkoajalla Montrealissa.

Maalirikas peli eteni 5-5 lukemin jatkoajalle. Canadiensin pieleen menneen hyökkäyksen päätteeksi Ristolainen sai omassa päädyssä kiekon kätevästi lapaan ja lähti luistelemaan määrätietoisesti kohti Carey Pricen maalia.

"Rasse" pääsi vaivoitta siniviivan ylitse ja viritti laukauksen tappiin, eikä Price mahtanut suomalaisen hirvittävälle pommille mitään. Ristolainen tuuletti tyyliikkäästi lähes teemuselännemäisillä elkeillä ja koko Sabresin joukkue ryntäsi järkälemäisen puolustajan luokse onnitteluiden kera.

Molempien joukkueiden puolustus ontui läpi ottelun, sillä tilanne oli avauserän erän jälkeen 3-3. Toisessa erässä maaleja sateli lisää ja kolmanteen erään mentiin kotijoukkueen johdossa lukemin 5-4. Sabresin kesän tähtihankinta Jeff Skinner vastasi Buffalon tasoitusosumasta päätöserässä, mutta Ristolainen pääsi kantamaan kuitenkin lopullista sankarin viittaa.

- Se oli melko huono ottelu. Ei tollasia pelejä saisi tulla. Mutta mielestäni tämä ottelu tekee meistä tiukempia ja kasvamme joukkueena tästä. Saimme melko ruman voiton, teimme töitä, saimme kaksi isoa pistettä ja opimme siitä, Ristolainen totesi ottelun jälkeen.