Mikko Rantasen tähdittämä Colorado Avalanche päätyi ulos pudotuspelien toisella kierroksella seitsemässä ottelussa San Jose Sharksia vastaan.

San Jose Sharks peittosi Colorado Avalanchen lukemin 3-2 ottelusarjan seitsemännessä pelissä ja eteni läntisen konferenssin finaaleihin, jossa vastaan asettuu St. Louis Blues.

Hailauman kapteeni Joe Pavelski teki onnistuneen paluun jäille tovin kestäneen sairasloman jälkeen ja iski ratkaisevassa maalin, sekä syöttöpisteen. Amerikkalainen avasi ottelun maalilla ensimmäisessä erässä kuudennen minuutin kohdalla ja tarjosi syötön Tomas Hertlin 2-0 -osumaan.

Avalanche pääsi avauserässä peliin mukaan Mikko Rantasen 2-1-kavennuksella. Toisessa erässä Joonas Donskoi palautti kuitenkin Sharkseille kahden maalin johtoaseman 3-1-osumalla. Dramaattisin hetki nähtiin, kun Colin Wilsonin 2-2-tasoitus hylättiin videohaaston myötä. San Josen päävalmentaja Peter DeBoer uskoi Avalanchen kapteenin Gabriel Landeskogin olleen paitsiossa ja videotarkistuksen myötä tuomarit yhtyivät tähän ja hylkäsivät Wilsonin tasoituksen.

Kolmannessa erässä Avalanche näytti lisää vastarintaa Tyson Jostin 3-2-kavennuksella, mutta kotijoukkue piti pintansa säilyttämällä johtoaseman loppuun saakka.