Carolina Hurricanesin suomalaiset olivat viime yönä esillä Vancouver Canucksia vastaan.

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen pääsivät molemmat tehopisteille viime yönä, kun Vancouver Canucks kaatui lukemin 5-3.

Aho merkkasi itselleen maalin ja syöttöpisteen. Teräväinen puolestaan paransi tilastojaan kahdella syöttöpisteellä. Ottelu alkoi Jordan Staalin maalilla, kun ottelu oli ehtinyt vanheta vain 43 sekuntia. Canucksien Sven Baertschi toi vieraat mukaan peliin ajassa 6:12 ja tasoitti ottelun.

Erän puolivälissä suomalaiset astuivat esiin. Aho ja Teräväinen pääsivät pisteillä Brett Pesce maalilla ja näin isännät siirtyivät 2-1 johtoon. Aho kasvatti Carolinan johtoa avauseränlopussa kauden toisella maalilla, syöttäjänä tietenkin Teräväinen.

Vancouver vastasi tuleen kahdella maalilla toisessa erässä, mutta Hurricanes piti pintansa ja viimeisteli voittonsa kolmannessa erässä Warren Foegelen 5-3 maalilla.

Hurricanes teki myös suomalaisten johdolla historiaa, sillä joukkue on saanut jokaisesta tämän kauden neljästä ottelusta pisteitä ja kyseessä on organisaation paras aloitus koskaan sitten perustamisensa vuonna 1997.

Aikaisemmin viikolla uutisointiin, kuinka Chicago Blackhawksien tulokas Henri Jokiharju hieman yllättävästi raivasi tiensä NHL:n suomalaisten pistepörssin kärkeen, mutta viime yön jälkeen piikkipaikka vaihtoi omistajaa ja Aho siirtyi pistepörssin ykkösnimeksi tehoilla 2+4=6. Jokiharju (0+5) tippui toiseksi ja jaetulla kolmannella sijalla ovat Teräväinen, Toronton Kasperi Kapanen ja Coloradon Mikko Rantanen