Carolina Hurricanesin suomalaiset olivat vireessä Chicago Blackhawksia vastaan.

Sebastian Aho nousi joukkueensa sankariksi ja ratkaisi 3–2-voiton upealla yksilösuorituksella jatkoajalla Chicago Blackhawksia vastaan viime yön kierroksella. 

Suomalainen sai kiekon siniviivalla ja luisteli määrätietoisen viileästi alueelle. Aho harhautti jäässä makaavan Chicagon puolustajan ja odotti aikansa, ennen kuin ampui kiekon viiltävällä tarkkuudella maaliin.

Merkille pantavaa ottelusta teki sen, että Chicagon luukkua vahti Hurricanesin seuralegenda Cam Ward, joka pelaa ensimmäistä kertaa toisen seuran väreissä NHL:ssä.  

Aho saalisti voittomaalin lisäksi ottelusta myös syöttöpisteen ylivoimalla. Seuratoveri Teuvo Teräväinen sai syötön suoraan lapaansa Ahon voittaman aloituksen seurauksena ja pätevä laukaus päätyi Wardin selän taakse. Teräväisen toisen erän 2–1-kavennusmaalin jälkeen Micheal Ferland tasoitti mittelön ylivoimalla noin minuuttia myöhemmin. 


Aho oli pelannut peräti 12 ottelua ilman maalia. Viime yön osuma oli suomalaisen viides maali tällä kaudella. 

- Yritän olla miettimättä tehopisteitä ja maaleja. Minä tiedän milloin minä pelaan hyvin. Itseasiassa, tämä ilta ei ollut minun parastani. En ollut laisinkaan tyytyväinen, mutta loppu hyvin, Aho kommentoi ottelun jälkeen medialle. 

Blackhawsien ahdinko puolestaan tuntuu syvenevän. Joukkue on nyt hävinnyt kahdeksan ottelua putkeen ja hiljattain myös seuran ikoninen valmentaja Joel Quennenville sai lähtöpassit. Tilalle pestattu Jeremy Colliton on toistaiseksi voitoton, mutta uskoo, että kurssi kääntyy tuota pikaa. 

- Uskon, että olemme oikeilla raiteilla. Me aiomme kääntää kurssin. Mielestäni meillä on todella hyviä pelaajia. Kun asiat ovat sinua vastaan pitkän ajanjakson verran, niin ei ole helppoa päästä pois siitä. Tilanne on, mikä se on. Meidän täytyy selvittää keinot tämän hoitamiseksi. Me voimme tehdä sen ja me aiomme tehdä sen, Colliton totesi joukkueen kahdeksannen tappion jälkeen.