Pittsburgh Penguins veti pidemmän korren Edmonton Oilersia vastaan jatkoajalla.

Viime yönä nähtiin kahden suuren kanadalaisen kapteenin kohtaaminen Edmontonissa, kun Sidney Crosby ja Conor McDavid ottivat toisistaan mittaa.

Pittsburgh Penguins selviytyi maalikilvoittelusta voittajaksi lopulta luvuin 6-5 jatkoajalla Crosbyn upealla yksilösuorituksella. Crosby luisteli miltei koko Oilersin oman päädyn kokonaan halki ja suojasi, sekä piti kiekkoa taidokkaasti hallussa. Lopulta kolminkertainen Stanley Cup -mestari harhautti kiekon Oilersin hyökkääjä Ryan Stromen jalkojen välistä ja viimeisteli rystynostolla kiekon Cam Talbotin taakse.

Ottelu oli Penguins kapteenin osalta mainio. Jatkoaikamaalin lisäksi Crosby osui avauserässä ylivoimalla pelin ensimmäisellä maalilla.

Toisessa erässä maalien määrää ei voinut estää. Leon Draisaitl toi isännät 1-1 tasoihin ja Alex Chiasson onnistui viemään Oilersit 2-1 johtoon, mutta erätauolle siirryttiin Pittsburghin johdossa lukemin 4-3.

McDavid saapui peliin vihdoin mukaan tehojen valossa kolmannessa erässä. Oilersin kapteeni toi isännät uudestaan tasoihin ja McDavid syötti hetken kuluttua Oilersin 5-4 johtoon. Penguinsin Jamie Oleksiak tasoitti lukemiksi 5-5 ja Crosby paketoi toiminnantäytteisen maalitaiston ylimääräisen viiden minuutin sisällä.

- On hauskaa olla 6-5 pelissä ja olla voittajan puolella. Se ei välttämättä ole keino, jolla jatkuvasti voittaa ja me ymmärrämme sen. Mielestäni meidän 3-0 voitto Torontoa vastaan viime torstaina kuvastaa enemmän meidän tapaa pelata, mutta täytyy osata voittaa tällaisia pelejä myös, Crosby totesi pelin jälkeen.

Siinä missä Crosby nauttii tulitaistosta, McDavidilla oli pelin jälkeen eri ääni kellossa.

- Me päästimme kuusi maalia. Olen varma, että molempien joukkueiden valmentajat eivät ole iloisia, mutta mielestäni me teimme hyökkäyspäädyssä hyviä asioita. Pidimme tilanteita päällä ja olimme vaarallisia, McDavid summasi

NHL:ssä on hiljattain noussut esille isosti keskustelu siitä, että kumpi on maailman paras jääkiekon pelaaja. Crosby oli pitkään kaikkien huulilla ensimmäisenä, mutta McDavid on jo onnistunut voittamaan puolelleen mielipiteitä, erityisesti kahdella perättäisellä pistepörssin voitolla. Toronto Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock ei suostunut vielä kyseenalaistamaan Crosbyn asemaa maailman parhaana ja viime yön pelin jälkeen Crosbyn joukkuetoveri Patrick Hornqvist komppasi kanadalaisvalmentajaa medialle.

- Sanotte kaikki, että Connor McDavid on parempi kuin Crosby. Hänellä [Crosby] oli kiekko koko pelin hallussa ja viimeistelee tuolla lailla. Siksi hän on maailman paras pelaaja, ruotsalainen täsmensi.