St. Louis Blues johtaa ottelusarjaa 3-2 ja tarvitsee enää yhden voiton edetäkseen finaaliin.

Vahvaa kevättä pudotuspeleissä pelannut St. Louis Blues otti tuntuvan 5–0-voiton San Josesta eilisellä kierroksella NHL:n pudotuspelien läntisen konferenssin finaalissa.

Kotonaan tottuneesti hyvin pelannut Sharks joutui täysin jyrätyksi ottelusarjan viidennessä pelissä. Avausmaalista vastasi Oskar Sundqvist ensimmäisessä erässä ajassa 5:50. Toisessa erässä Jaden Schwartz vei vieraat kahden maalin johtoon. Vladimir Tarasenko karkasi puolustuksen selän taakse seitsemännellä minuutilla, mutta Brent Burns onnistui kampittamaan venäläisen polvilleen, josta tuomittiin rangaistuslaukaus. Tarkkana viimeistelijänä tunnettu Tarasenko ei erehtyny ja ampui rannelaukauksella Bluesin 3–0-johtoon.

Schawrtz puolestaan viimeisteli tyylikkäästi hattutempun iskemällä kaksi maalia viimeisessä erässä ja taululle loppulukemiksi 5-0. Sarja jatkuu tiistaina ja Bluesilla on mahdollisuus ansaita läntisen konferenssin finaalivoitto kotijäällä. Stanley Cupin finaalissa Blues on viimeksi nähty vuonna 1970.