Patrik Laineen ruuti on ollut kuivaa jo toista kuukautta taalajäillä Winnipeg Jetsin voitoista huolimatta. 

Vielä marraskuussa Patrik Laine oli jääkiekon vaarallisin maalintekijä, mutta sittemmin suomalainen on rypenyt pohjamudissa tehopisteiden osalta. Joulukuussa Laine iski vain kolme maalia ja tammikuussa toistaiseksi verkko on heilunut vain kerran. 

Pohjanoteeraus nähtiin Jetsin viimeisimmässä pelissä Boston Bruinsia vastaan, kuin päävalmentaja Paul Maurice lähetti nuorelle tähdelle selkeän viestin ja penkitti tämän toisessa erässä. Syitä tehottomuudelle on etsitty, pohdittu ja luotu ahkerasti, sillä Laineen maalittomuus puhututtaa erittäin paljon jääkiekkoa seuraavien keskuudessa. 

Osa syyttävistä sormista on kohdistunut Laineen vapaa-ajan harrastuksiin, erityisesti videopeleihin. Eräs närkästynyt Vancouver Canucksin kannattaja kaivoi esiin suomalaisen julkisena olevan Fortinite -pelitilin ja julkaisi sosiaalisessa mediassa Laineen pelitunteja. 

Tamperelainen sivautti lokakuussa Canucksien seurajohdon asettamaa pelikieltoa, jonka mukaan joukkue ei saa käyttää vapaa-aikaa videopeleihin vieraskiertueilla. 


Käyttäjämerkki @BuckFoston_ tweettasi seuraavaksi Laineen tehot viimeisen kahden kuukauden ajalta. 


Tämän jälkeen Canucksien kannattaja nosti esiin ajatuksen siitä, että Laineella saattaisi olla peliongelma, sillä suomalainen kuluttaa päivässä useita tunteja pelien parissa. 


Nimemerkin takaa tweetannut henkilö julkaisi lisää tietoja Laineen pelaamisesta, kuten käyttäjänimen ja tilastoja. 


 


Kaikesta huolimatta Laineella on edelleen mahdollisuus rikkoa 40 maalin rajapyykki tällä kaudella. 20-vuotias on paukuttanut tehot 25+9=34. Lisäksi Winnipeg on myös pääsemässä pudotuspeleihin, joten Laineen pelit jäällä eivät ole loppumassa.