NHL:n suomalaiset maalivahdit loistivat viime yön kierroksella. 

Pekka Rinne saalisti kauden neljännen voittonsa viime yönä ja koppasi peräti 42 torjuntaa Tampa Bay Lightningia vastaan Nashville Predatorsin 4-1 voitossa. 

Vezina-maalivahti oli edelliset viisi peliä sivussa loukkaantumisen takia, mutta ensimmäinen paluuottelu sujui sulavasti käsikirjoituksen mukaan yhtä päästettyä maalia lukuun ottamatta. 

Predatorsien maaleista vastasivat Kyle Turris, Roman JosiCalle Jarnkrok ja Miikka Salomäki

Tampa Bayn ainokaisen iski Slater Koekkoek

Tällä kaudella Rinteen päästettyjen maalien keskiarvo on 1.91 ja torjuntaprosentti .940.

 

Viime kierroksen huikein suoritus suomalaisten maalivahtien osalta nähtiin Edmontonissa. 

Mikko Koskinen nollasi komeasti Chicago Blackhawksin 40 torjunnalla ja pokkasi uransa ensimmäisen nollapelin NHL:ssä. "Kolmen metrin" Koskinen on pelannut tällä kaudella toistaiseksi kaksi ottelua ja poistunut jäältä voiton kera kummallakin kertaa.

- Rehellisesti sanottuna minua kiinnostaa vain se, että voitetaanko vai hävitäänkö. Tuntuu siis hyvältä, koska ainoa asia millä on väliä on se, että saimme kaksi pistettä. On hauskaa kohdata paljon laukauksia ja päästä sitä kautta hyvään rytmiin, koska silloin se on minulle helpompaa. En voi valittaa, Koskinen sanoi pelin jälkeen medialle. 

Oilersin tärkeimpiin pelaajiin kuuluva Leon Draisaitl ylisti myös suomalaisen otteita. 

- Hän oli omaa luokkaansa. Hyvät maalivahdit ovat tuollaisia. Hän ei ole pelannut paljoa, mutta hän on onnistunut pysymään itsevarmana. On melko vakuuttavaa nähdä häneltä kaksi tuollaista suoritusta. 

Oilersin maaleista 4-0 voitossa vastasivat Jason Garrison, Alex Chiasson ja Drake Caggiula kahdella osumallaan.