Montreal Canadiensin ja New York Islandersin suomalaiset kenttäpelaajat pääsivät kaikki tehopisteiden makuun.

Suomalaiset olivat kirjaimellisesti vireessä viime yön kierroksella New Yorkissa. 

Montreal Canadiens peittosi lopulta Islandersin voittolaukauskisassa 4-3 ja suomalaisten käden jälki näkyi läpi ottelun miltei kaikessa. 

Isäntäjoukkue avasi tulituksen Casey Cizikasin maalilla avauserässä ja Montreal tasoitti piakkoin Jonathan Drouinin osumalla. 

Tasatilanne ei tosin kestänyt kauaa, sillä Leo Komarov, sekä Valtteri Filppula pääsivät kaksi vastaan yksi -hyökkäykseen ja suomalaiset veivät isännät 2-1 -johtoon. Filppula sai tililleen kauden viidennen maalin Komarovin syötöstä. Cizikas kasvatti Islandersin johtoa avauserän loppupuolella ja erätauolle mentiin lukemissa 3-1.

Montrealin suomalaisista ensimmäisenä pisteille pääsi Joel Armia. Canadiens kavensi taululle 3-2 toisessa erässä Max Domin ylivoimamaalilla ja Armia sai tästä syöttöpisteen. 

Viimeisessä erässä Canadiens tasoitti ottelun lukemiksi 3-3, kun Artturi Lehkonen ohjasi Noah Juulsenin vedon sisään. Toisena syöttäjänä maalissa oli Jesperi Kotkaniemi.

Jatkoaika ei tarjonnut voittajaa mittelölle, joten ratkaisua siirryttiin lopulta hakemaan voittolaukauksien avulla. 

Ottelun maalivahdit Antti Niemi ja Thomas Greiss torjuivat kerta toisensa jälkeen, kunnes ratkaisu saatiin vihdoin viidennellä kierroksella. Armia luisteli rauhallisesti maalia kohti ja ampui tarkan vedon ohi Greissin. Kyseessä oli myös Armian ensimmäisen voittolaukausyritys NHL:ssä. 

Niemelle ottelu oli kauden neljäs ja vantaalaisella on kasassa nyt kolme voittoa. Kauden tilastot eivät tosin paperilla mairittele. 35-vuotiaan päästettyjen maalien keskiarvo on 3.13 ja torjuntaprosentti .893. Kehnoista numeroista huolimatta päävalmentaja Claude Julien kehui kakkosvahtiaan. 

- Mielestäni hän suoriutui, kuten muu joukkue. Toisesta erästä eteenpäin hän on erittäin vankka. Teki todella isoja torjuntoja tarpeen tullen ja antoi meille mahdollisuuden taistella voitosta, Julien totesi. 

Suomalaisten pistepörssi top 10: 

1. Mikko Rantanen ( 5+19=24 )
2. Sebastian Aho ( 4+13=17 )
3. Mikael Granlund ( 6+7=13 )
4. Kasperi Kapanen ( 6+6=12 )
5. Teuvo Teräväinen ( 3+8=11 )
6. Patrik Laine ( 7+2=9 )
7. Artturi Lehkonen ( 2+7=9 )
8. Aleksander Barkov ( 2+7=9 )
9. Valtteri Filppula ( 5+3=8 )
10. Joonas Donskoi ( 3+5=8 )