Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kiekkoileva ja ESV Kaufbeurenia edustava Sami Blomqvist oli sunnuntain DEL2-liigan ottelussa täysin pitelemättömässä iskussa, kun hänen edustamansa joukkue jyräsi Deggendorferin peräti 9-2. Blomqvist nimittäin venytti vieraiden maaliverkkoa ottelussa peräti seitsemän kertaa, joten ottelun parhaasta pelaajasta tuskin jäi kenellekään epäselvyyttä!

Sami Blomqvist varasti sunnuntai-iltana DEL2-liigan otsikot iskemällä kiekon vastustajan verkkoon peräti seitsemän kertaa, kun hänen edustamansa ESV Kaufbeuren kaatoi kotiottelussa sarjan häntäpäähän lukeutuvan Deggendorferin peräti 9-2 lukemin.

Blomqvistin maalijuhlat alkoivat ottelun ensimmäisessä erässä, kun hän iski ylivoimalla joukkueensa 2-0 maalin. Toisessa erässä Blomqvist otti homman täydellisesti hallintaansa ja toisessa erässä syntyi kolme maalia lisää. Blomqvist-show huipentui viimeisessä erässä, kun Ruotsin Örnsköldsvikissa vuonna 1990 syntynyt laitahyökkääjä iski vielä kolme maalia lisää.

Aiemmin urallaan myös useaa Liiga-seuraa edustanut Blomqvist siirtyi Saksan kakkosliigaan kesken kauden 2016-17 Vaasan Sportista ja sen jälkeen Espoon Bluesin kasvatti on iskenyt hurjia tehoja. Viime kauden 52 ottelussa syntyi tehot 31+35=66, jolla irtosi pistepörssin kuudes sija.

Tällä hetkellä Blomqvist johtaa DEL2-liigan pistepörssiä tehoilla 15+11=26.

Voit katsoa eilisen ottelun huippuhetket ja Blomqvistin 7 maalia kokonaisuudessaan alta näkyvää linkkiä painamalla!

Katso Sami Blomqvistin 7 maalia tästä painamalla!

Seitsemän maalia yksittäisessä ammattilaisliigan ottelussa on tottakai todella hurja saavutus ja kenelle tahansa pelaajalle todella kova suoritus, mutta yhden miehen näytöksiä on nähty jääkiekkomaailmassa ennenkin.

Suomalaiset kiekkofanit muistavat varmasti esimerkiksi Pavel Bure -show’n Naganosta vuodelta 1998, kun Bure kaatoi Suomen lähes yksinään olympialaisten välierässä. Bure iski Jarmo Myllyksen taakse peräti viisi maalia ja Venäjä eteni kisojen loppuotteluun 7-4 voitolla.

Bure-show’n vm. 1998 voit katsoa kokonaisuudessaan alta.

Myös maailman parhaassa jääkiekkoliigassa, NHL:ssä on nähty hurjia pistemääriä yksittäisissä otteluissa. Toronto Maple Leafsin legendaarinen kapteeni Darryl Sittler iski kuusi maalia ja oli syöttäjänä neljässä, kun Leafs kaatoi Boston Bruinsin maalein 11-4 vanhassa Maple Leaf Gardensissa pelatussa ottelussa 7. helmikuuta, 1976.

Myös vuonna 2012 nähtiin huima suoritus, kun Edmonton Oilersia edustanut Sam Gagner iski Chigago Blackhawksia vastaan pelatussa ottelussa peräti kahdeksan pistettä.

Gagnerin tehoilun Chicagoa vastaan voit katsoa kokonaisuudessaan alta.