Tottenham Hotspurin ja Ajaxin jännitysnäytelmä ei pettänyt, kun lontoolaiset varmistivat jatkopaikkansa viimeisen minuutin maalilla. 

Ajaxin tie Mestarien liigan finaaliin näytti olevan sinetöity. Kotijoukkue iski kotonaan kaksi maalia Tottenham Hotspurin verkkoon, mutta kahden maalin johtoasema ei kuitenkaan riittänyt, sillä Lucas Moura kavensin ja tasoitti ottelun toisella puoliajalla. 

Lopulliseen voittoon Tottenham kuitenkin tarvitsi vielä yhden osuman. Ottelu eteni tasatilanteessa ja Ajaxin maalieron edulla aina lisäajan kuudennelle minuutille, kunnes lontoolaiset kuin ihmeen kaupalla iskivät voittomaalin. Mouran hattutemppu hiljensi Amsterdamin ja kolmas maali kirjaimellisesti musersi Ajaxin pelaajat henkisissä tuskissaan nurmen pintaan. 

Huikean kamppailun myötä Mestarien liigan finaali on selvillä. Madridissa kohtaavat kaksi englantilaista joukkuetta ensimmäistä kertaa sitten 2008, jolloin Moskovan illassa nähtiin dramaattinen kamppailu Manchester Unitedin ja Chelsean välillä, joka päättyi Unitedin 2-1-voittoon. Liverpoolin ja Tottenhamin välistä kohtaamista päästään jännittämään 1. kesäkuuta.