Columbus Blue Jackets teki historiaa ja tiputti runkosarjan voittajan pudotuspeleistä suoraan neljässä ottelussa.

Tampa Bay Lightning koki kevään järkyttävimmän yllätyksen ja taipui Columbus Blue Jacketsille otteluvoitoin 4-0 NHL:n pudotuspeleissä. Viime yön kierroksella runkosarjan voittaja yritti saada aikaiseksi vastarintaa, mutta altavastaaja vei sarjan neljännen ottelun nimiinsä 7-3.

Blue Jacketsista tuli samalla historian ensimmäinen joukkue, joka on onnistunut peittoamaan runkosarjan voittajan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella suoraan neljässä ottelussa. Kyseessä on myös ensimmäinen kerta, kun Columbus voittaa pudotuspeleissä ottelusarjan.

Ottelussa maalinteon aloitti Blue Jacketsien tulokas Alexandre Texier ja isännät siirtyivät jo 2-0 johtoon ensimmäisen viiden minuutin sisällä Pierre-Luc Dubois'n maalin avulla. Tampan Steven Stamkos kavensi lukemiksi 2-1 upealla yksilösuorituksella ensimmäisen erän lopussa.

Columbus kasvatti johtoa toisessa erässä Seth Jonesin maalilla, mutta Tampa päätyi lopulta tasoihin Cedric Paquetten ja Brayden Pointin maaleilla. Toisen erän vei nimiinsä lopulta kuitenkin Columbus, kun Oliver Björkstrand ampui maalin edestä irtokiekon sisään.

Lightning ei onnistunut tasoittamaan ottelua ja kolmannen erän lopussa Columbus iski kolme maalia tyhjään rysään.