Detroit Red Wings joutui taipumaan lopulta 5-4 Tampa Baylle todella vahvasta alusta huolimatta.

Tampa Bay Lightning on moneen kertaan todistanut olevansa NHL:n ylivoimaisin joukkue runkosarjassa tällä kaudella, eikä viime kierroksen mittelö Detroitia vastaan poikennut kaavasta.

Vieraat joutuivat häviölle jo pelin kolmannella minuutilla Madison Boweyn maalin takia ja Detroit lisäsi johtoa Darren Helmin alivoimamaalilla. Toisessa erässä Justin Abdelkader kasvatti Red Wingsien kaulaa jo 3-0 -lukemiin, jonka jälkeen alkoi vieraiden pysäyttämätön kiri.

Tampa kavensi ylivoimalla Steven Stamkosin tarkalla rannelaukauksella toisen erän puolivälissä. Kolmannessa erässä Lightningin tähdet ottivat ottelun haltuunsa, kun Brayden PointTyler Johnson ja Nikita Kucherov kahdella maalillaan paukuttivat lukemiksi 5-3. Detroit oli auttamatta voimaton ja päästi viisi perättäistä maalia sisään, ennen kuin Michael Rasmussen osui kotijoukkueen viimeisellä kavennuksella.

Uransa parasta kautta pelaava Kucherov saalisti ottelussa pisteet 2+2 ja johtaa NHL:n pistepörssiä tehoilla 35+80=115. Vastaavanlaisiin lukemiin on viimeksi yltänyt Sidney Crosby kaudella 2006-07, jolloin kanadalainen tehtaili yhteensä 120 pistettä. Tampalla on jäljellä vielä peräti 11 ottelua ja todennäköisyyksien perusteella Kucherov tulee menemään Crosbystä ohi ja saattaa paukuttaa kovimmat tehopisteet sitten 2005-06, jolloin Joe Thornton tehtaili 125 pistettä.