Pudotuspelien suurin ennakkosuosikki kärsi erikoisen tappion pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa.

Tampa Bay Lightning joutui nöyrtymään altavastaajan edessä, kun Columbus Blue Jackets vei kaksikon ensimmäisen kohtaamisen pudotuspeleissä nimiinsä lukemin 4-3.

Merkittävää tappiosta teki se, että kotijoukkue johti ottelua peräti 3-0 ensimmäisen erän jälkeen. Alex Killorn aloitti mittelön alivoimamaalilla ja seuraavista osumista vastasivat Anthony Cirelli ja Yanni Gourde

Lightning menetti ensimmäistä kertaa koko kauden aikana kolmen maalin johtoasemansa ottelussa. Columbuksen nousun aloitti Nick Foligno toisessa erässä ja lisää maaleja tarjosivat David Savard, Josh Anderson alivoimalla ja 4-3 -voittomaalin iskenyt Seth Jones ylivoimalla.

Tyrmistynyt Tampa sai kuulla buuaksia kotiyleisöltä, sillä joukkue oli hävinnyt koko kauden aikana kotonaan tähän asti vain yhdeksän kertaa. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran perjantaina.