Columbus Blue Jackets on virittelemässä ehdottomasti kevään isointa pommia, sillä joukkue on enää voiton päässä jatkoon etenemisestä.

Suvereenisti runkosarjan nimiinsä vienyt Tampa Bay Lightning on joutunut pahimpaan mahdolliseen kuoppaan pudotuspeleissä. Ensimmäisen kierroksen alkupalaksi tarkoitettu Columbus Blue Jackets on edennyt viimeisimmän 3-1 -voiton myötä sarjassa 3-0 -johtoon.

Maalittoman avauserän jälkeen Columbuksen siirtorajalla hankittu lisävahvistus Matt Duchene ampui rystyltä irtokiekon sisään toisen erän toisella minuutilla. Lisää oli luvassa, kun laituri Oliver Brjörkstrand antoi lämärinsä puhua ylivoimalla ja Jackets siirtyi 2-0 -johtoon.

Kolmannen erän alussa Ondrej Palat toi vieraat maalin päähän isännistä, mutta Cam Atkinson sinetöi lopulliset 3-1 -lukemat varmalla tyhjällä maalilla.

Todennäköisyydet jatkon kannalta eivät ole missään nimessä Tampan puolella. Joukkueet ovat eteneet jatkoon 3-0 -asemasta 186 kertaa, kun taas yllättäviä nousuja on nähty vain 4 kertaa. Jos Columbus onnistuu voittamaan neljännen perättäisen pelin, niin kyseessä olisi NHL:n historian ensimmäinen kerta, kun runkosarjan voittaja putoaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ilman ainuttakaan otteluvoittoa.