Tampa Bay Lightning ryöväsi pisteet Washingtonista jatkoajalla kiivaan kamppailun jälkeen.

Puolustava Stanley Cup -mestari ei vieläkään saanu niskaotetta NHL:n parhaimmasta joukkueesta. Washington Capitals ampui hurjat 54 laukausta Tampa Bayn maalia kohti, mutta vieraat kestivät ja veivät lopulta maali-iloittelun jatkoajalla lukemin 5-4.

Washington löysi maalivainunsa ensimmäisenä avauserässä Lars Ellerin osumalla ajassa 7:32. Toisessa erässä Tampan tähden kuitenkin saapuivat peliin mukaan, kun hurjaa kautta pelaava Nikita Kucherov tasoitti ottelun ylivoimalla. Noin minuuttia myöhemmin Steven Stamkos iski 2-1 -johtomaalin ja Anthony Cirelli tarjosi lisäapuja maalilla ajassa 6:45.

Carl Hagelin ja T.J Oshie tasoittivat pelin lukemiksi 3-3, mutta Kucherov iski toistamiseen ennen toisen erän loppua ylivoimalla.

Kolmannessa erässä edettiin viimeiselle minuutille saakka Tampan 4-3 -johdossa, kun Washington jylläsi vedoilla ja yrityksillä, mutta mikään ei tuntunut menevän Andrei Vasilevskin taakse. Lopulta Jevgeni Kuznetsov tasoitti ottelun ajassa 19:07.

Ottelussa 11 kertaa laukonut Aleksander Ovetškin haki jatkoajalla ratkaisua tuomalla kiekon Tampan alueelle, mutta venäläinen supertähti menetti tasapainonsa ja menetti kiekon. Victor Hedman sai helpon syötön lapaan ja kuskasi itse kiekon Washingtonin maalille saakka, sekä viimeisteli harhautuksella voiton.