Washington Capitals joutuu pelaamaan jatkossakin ilman Tom Wilsonia. 

Kovaotteinen hyökkääjä Tom Wilson joutuu kärsimään täyden 20 pelin tuomion. Asian vahvisti NHL:n komissaari Gary Bettman, joka oli saanut käsiteltäväkseen Wilsonin valituksen.

Wilson taklasi St. Louis Bluesin Oskar Sundqvistiä rajusti päähän harjoitusottelussa 30. syyskuuta ja tuntuva tuomio langetettiin 3. lokakuuta. Sundqvist pelasi runkosarjan ensimmäisen pelinsä viime yönä.

NHL:n pelaajaliitto (NHLPA) teki Wilsonin puolesta asiasta valituksen vain 48 tuntia alkuperäisen ilmoituksen jälkeen. Wilson pääsi tapaamaan Bettmania asiansa puolesta 18. lokakuuta ja komissaari hylkäsi hyökkääjän anomuksen lievennetystä tuomiosta 25. lokakuuta. 

Wilsonilla on vielä mahdollisuus viedä asia puoleettoman välimiehen käsiteltäväksi, jos niin tahtoo. Hän palaa Capitalsin pelaavaan kokoonpanoon 21. marraskuuta. 

Big Willy


Jos et välttämättä tiedä, kuka Wilson on, niin olemme koonneet alle Wilsonin isoimpia taklauksia eri otteluista. Onko kyseessä kovaa taklaava rehti pelaaja vai likainen vammauttaja? 

5. Wilson metsästää kaksi pingviiniä 

Wilsonin ja Penguinsin välillä on tunnetusti vihanpitoa monen pudotuspelin edestä. Vuoden 2017 NHL:n pudotuspeleissä Wilson ei säästellyt paukkuja laisinkaan. Vahva taklaaja ajoi viidennessä pelissä kaksi vastustajaa samassa vaihdossa ja sai tempauksesta kahden minuutin jäähyn ryntäämisestä. 

 

4. Wilson ja Zack Aston-Reese

Pingviinien metsästys jatkui viime kevään pudotuspeleissä ja tuolloin kyseenalaisen päähän kohdistuneen taklauksen uhrina oli Zack Aston-Reese. Wilson sai tilanteesta kolme ottelua pelikieltoa, mutta tällä kertaa Capitals eteni jatkoon. 

 

3. Lubomir Visnovskyn ura pakettiin 

Vuonna 2015 Washington Capitals pelasi pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella New York Islandersia vastaan. Wilson oli jo tunnettu kova pelaaja ja sarjan neljännessä pelissä sen sai valitettavasti tuntea Lubomir Visnovsky. Taklaus oli jäätävän kova, mutta Wilson ei saanut tilanteesta jäähyn lisäksi pelikieltoa. Visnovsky ei ole pelannut taklauksen jälkeen peliäkään NHL:ssä ja on nykyisin eläkkeelle. 

 

2. Kuka ihmeen Tom Wilson? 

Pysyvä paikka Capitalsin pelaavassa kokoonpanossa aukesi kaudella 2013-14. Washingtonin faneja lukuun ottamatta kellään ei ollu juurikaan tietoa nuoresta voimahyökkääjästä. 

Tilanne kuitenkin muuttui kertaheitolla tämän taklauksen jälkeen. 


1. Hyvää yötä, Nikita Zadorov

Nikita Zadorovin harmiksi hän ei millään tavalla ollut kartalla siitä, että Wilson oli hypänny vaihdosta kentälle ja metsästi seuraavaa kohdetta täydessä vauhdissa. Venäläinen luisteli kiekon kanssa pahaa aavistamattomana oman maalin taakse ja hetkeä myöhemmin näki tähtiä. Pienestä protestoinnista huolimatta taklaus oli NHL:n sääntökirjan perusteella puhdas ja Wilson ei saanut tilanteesta pelikieltoa.