Tässä osiossa me käymme yhden kaikkien aikojen pelätyimmän nyrkkeilijän viisi sykähdyttävintä tyrmäystä. Mike Tyson on nimi, joka herättää jokaisessa urheilua seuraavassa ihmisessä tunteita ja seuraavassa me katsomme läpi entisen mestarin ikimuistoisimpia hetkiä kehässä. 

5. Mike Tyson-Francois Botha, tyrmäys viidennessä, 1999

Tyson oli tässä kohti nähnyt jo uransa parhaimmat päivät ja hän tarvitsi kipeästi voittoa osoittaakseen olevansa vielä relevantti omassa painoluokassaan. Francois Botha oli ansioitunut ottelija ja vyölllään oli tyrmäysvoitto entisestä maailmanmestarista, Michael Moorerista, joten kyseessä oli todella hyvä mittatikku Tysonille. 

Botha osoittautui vaikeaksi ja viidenteen erään mentäessä Tyson oli jäljessä ja toivo näytti loppuvan, kunnes... 

 

4. Mike Tyson-Marvis Frazier, tyrmäys ensimmäisessä, 1986

Tässä ottelussa voidaan puhua uransa parhaassa vireessä olevasta Tysonista. Vuoden 1986 'Iron Mikelle' legendaarisen Joe Frazierin poika Marvis oli pelkkä alkupala, jonka peto hotkaisi tuossa tuokiossa. Kyseessä on yksi Tysonin tunnetuimmista tyrmäyksistä ja on edelleen tähän päivään saakka Frazierin onni, ettei Miken yläkoukku laukaissut tämän päätä taivaita kohti.

Marvisin eloton keinuminen köysissä on sittemmin jäänyt parhaiten kannattajien muistiin tästä ottelusta. Peto oli irti. 

 

3. Mike Tyson-Trevor Berbick, TKO toisessa, 1986

Tyson raivasi tiensä armottomasti historian kirjoihin Trevor Berbickia vastaan, joka yritti parhaimpansa mukaan puolustaa WBC-liiton mestaruutta nuorta raivohullua kohtaa, mutta turhaan. 

Tyson teki Berbickista silmin nähden hakkelusta ja voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa 20-vuotiaana toisessa erässä. Näin ollen hänestä tuli myös kaikkien aikojen nuorin maailmanmestari raskaassa sarjassa, jättäen Floyd Pattersonin taakseen. 

Ottelun lopettanut iskusarja on pelkkää murhaa. Tyson latoi pomminvarman koukun vartaloon, ampaisi yläkoukun kattoon ja viimeisteli teurastuksen tutulla tappavalla vasemmalla koukulla. Berbick yritti ja pyristeli, mutta tuho oltiin tehty. 

 

2. Mike Tyson-Pinklon Thomas, TKO kuudennessa, 1987

Berbick-mittelön jälkeen Tyson otteli pitkästä aikaa täydet erät James Smithiä vastaan ja tämä selkeästi jätti mestarille jotain hampaankoloon. Tyson mitä ilmeisimmin halusi tehdä seuraavasta vastustajastaan esimerkin. 

Pinklon Thomas oli myös aikoinaan voittanut WBC-liiton vyön ja kyseessä oli ehdottomasti haastava testi Tysonille, mutta lopetus oli saatava hinnalla millä hyvänsä. Kuudennessä erässä nähtiin lopulta säälimätön tapahtumaketju. Tyson osui lukuisilla voimakkailla koukuilla, joihin Thomas ei tarjonnut minkäänlaista vastarintaa. Iskua iskun perään syönyt Thomas pysyi hämmästyttävän pitkään pystyssä, kunnes lopulta 'Iron Mike' vasaroi viimeisen naulan arkkuun. 

 

1. Mike Tyson-Michael Spinks, tyrmäys ensimmäisessä, 1988

Elettiin aikaa, jolloin Tyson oli jo ensimmäisen kerran joutunut lehdistön hampaisiin. Otteluun mentäessä taustalla oli ikävä välirikko näyttelijä Robin Givensin kanssa, joka oli myös valehdellut medialle keskenmenosta.

Tysonin sisällä oli vain raivoa ja tuhoa, joten purkaus oli väistämätön. Kohteeksi joutui valitettavasti Michael Spinks, jota pidettiin viimeisenä hyvänä haastajana 80-luvulla Tysonille, mutta hän oli todellisuudessa pelkkä vastaantulija.