Boston Bruins otti komentavan 3-0 -johdon otteluvoitoissa Carolina Hurricanesia vastaan NHL:n itäisen konferenssin finaalissa.

Tuukka Rask varasti tärkeän vierasvoiton Boston Bruinsille 2-1 -lukemin torjumalla 35 laukausta Carolinassa. Ensimmäistä kertaa näissä pudotuspeleissä kotonaan hävinnyt Hurricanes piti peliä komennossaan, mutta suomalaisvahti ei murtunut paineen alla.

Ottelun kaikki ratkaisevat maalit nähtiin toisessa erässä. Bruinsin Chris Wagner aloitti maalinteon ajassa 1:21 ja joukkueen supertähti Brad Marchand vei vieraat ylivoimalla kahden maalin johtoon minuutteja myöhemmin.

Carolina tarjosi vastarintaa Calvin De Haanin kavennuksella samaisessa erässä, mutta toista kertaa kotijoukkue ei onnistunut Raskia yllättämään.

Hurricanes on täten seuraavassa kohtaamisessa pakkovoiton edessä, sillä joukkue on vaarassa joutua tiputetuksi suoraan neljässä ottelussa. Kyseessä olisi samalla ensimmäinen kerta NHL:n pudotuspelien historiassa, kun välierissä suoraan neljässä ottelussa vastustajansa tiputtanut joukkue joutuu itse finaalista ulos neljässä ottelussa.

Boston ja Hurricanes kohtaavat seuraavan kerran Carolinassa torstain ja perjantain välisenä yönä.