Carolina Hurricanes jäi toiseksi puolustavalle mestarille sarjan ensimmäisessa kohtaamisessa Washingtonissa.

Washington Capitals jatkoi pudotuspelejä siitä mihin viime keväänä jäi.

Puolustava mestari vei avauskierroksen ensimmäisen ottelun Carolina Hurricanesia vastaan nimiinsä lukemin 4-2 ja asialla olivat tällä kertaa Capitalsin suurimmat tähdet.

Ensimmäisessä erässä avausmaalin iski Nicklas Bäckström, joka yllätti Hurricanesin Petr Mrazekin jäätävällä rannelaukauksella. Washingtonin tehokas ylivoima näytti myös kyntensä ja Bäckström iski uudestaan ylimääräisen miehen voimin. Joukkueen kapteeni Aleksander Ovetšhkin avasi myös maalitilinsä ja osui ylivoimalla.

Washingtonin 3-0 -johto piti aina kolmanteen erään saakka, kunnes Andrei Svechnikov kavensi lukemiksi 3-2 kahdella maalillaan. Carolina haki ylivoiman avulla tasoitusta, mutta Lars Eller sinetöi tyhjän maalin avulla 4-2 loppulukemat.

Carolinan suomalaiset Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen eivät päässeet pisteille, mutta kaksikon taival pudotuspeleissä jatkuu lauantaina sarjan toisessa ottelussa.