Winnipeg Jets haali isot pisteet Nashville Predatorsin kotikentältä.

Neljä ottelua perättäin voittanut Winnipeg Jets ei näytä hidastumisen merkkejä ja kaatoi NHL:n kärkijoukkueisiin kuuluvan Nashville Predatorsin vakuuttavasti 5-1 -lukemin.

Isännät tuskailivat miltei läpi ottelun, sillä maaleja ei 38 laukauksesta huolimatta syntynyt, kuin vain yksi. Ensimmäisessä erässä Jetsin Brendan Lemieux käynnisti maalien tehtailun. Toisessa erässä Mason Appleton lisäsi kasvatti johtoa kahteen maaliin. Predators kavensi Viktor Arvidssonin maalilla, mutta Jets tiukensi otetta Bryan Littlen osumalla.

Viimeinen erä alkoi 3-1 -lukemilla, mutta erä ehti vanheta noin kaksi minuuttia, kun Brandon Tanev ampui 4-1 -luvut. Jetsin viimeisestä osumasta vastasi jälleen kerran Lemieux.

Winnipegin peli kulkee miltei moitteettomasti, mutta suomalaisesta näkökulmasta Patrik Laineen tilanne puhututtaa jälleen kerran. Päävalmentaja Paul Maurice on siirtänyt Laineen pois ylivoimalta tutulta paikaltaan kuvion keskellä ja täten vedot eivät lähde totuttuun tyyliin. Viime kierroksen ottelusta kertyi yksi syöttöpiste.

Laineen luvut ovat olleet karmeita jo sitten joulukuun, sillä 23 ottelun saldo on vain neljä maalia ja kuusi syöttöä. Hiljattain Sportsnetin toimittaja Nick Kypreos latoi täyslaidallisen suomalaisen niskaan.

– Se mitä hän on tehny on uskomatonta, mutta hän ei vain sovi Winnipegiin, ainoastaan ylivoimalle. Hän ei ole mikään Auston MatthewsMitch Marner, Brayden Point, Mark Scheifele tai Blake Wheeler. Hän on kaveri, joka pelaa kakkos- tai kolmosketjussa ja ylivoimalla. Hän ei ole kärkiketjun tyyppi, Kypreos totesi radiossa.

Laineen ailahtelevat otteet ovat kuitenkin isossa kuvassa Winnipegille pieni huoli, sillä joukkueen peli kulkee ja pääsy pudotuspeleihin on taattu. Jets on läntisen konferenssin toisena 64 pisteellä ja joukkueen vieraskiertue jatkuu seuraavaksi Dallasissa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.