Yhteensä kuusi suomalaispelaaja ovat onnistuneet rikkomaan vuosien saatossa 1 000 pelatun ottelun rajapyykin NHL-jäillä, ja yli 500 matsin NHL-konkareita löytyy sinivalkoisen maamme kiekkohistoriasta peräti 31 kappaletta. Mutta ihan jokainen suomalaiskiekkoilija ei ole onnistunut tallaamaan aivan näin pitkää urapolkua NHL:n kirkkaissa valoissa.

Nyt onkin aika ottaa selvää, ketkä ovat ne suomalaispelaajat, joiden NHL-urat ovat jääneet lyhimmäksi mahdolliseksi - eli toisin sanoen vain yhden ainoan ottelun mittaisiksi.

Näitä suomalaispelaajia löytyy yhteensä 11 kappaletta, joista myöhäisin tapaus ajottuu niinkin kauas kuin kaudelle 1997-98. Visailun listalta löytyy toki myös tuoreempia yksilöitä, ja aika näyttää onnistuvatko nämä pelaajat joskus pelaamaan itsensä pois tästä listauksesta. Sekin voi nimittäin olla mahdollista, joten visa päivitetäänkin kuosiin, mikäli näin pääsee käymään.

Nyt, 19. marraskuuta 2018, kyseinen pelaajalistaus näyttää kuitenkin tältä. Pystytkö löytämään vastauksen jokaiselle 11:lle riville? Aikaa sinulla on tämän projektin suorittamiseen viisi täyttä minuuttia...

Ketkä suomalaispelaajat ovat pelanneet vain yhden NHL-ottelun?

Okei, rupesiko NHL-visailu hammasta kolottamaan vai jäikö visan tuloksesta muuten vain jotakin hampaankoloon? Ei hätää, tässä lisää jumppaa aivoille.

NHL-historiasta löytyy nimittäin vielä seitsemän suomalaispelaajaa lisää, joiden tilille on kertynyt vuosien saatossa vain kaksi runkosarja-ottelua "isossa showssa". Tässäkin tapauksessa muistikapasiteetin nyörejä on löysättävä aina niinkin kauas kuin vuosiin kausiin 1981-1982 ja 1982-1983 saakka, sillä eräs suomalaiskiekkoilija esiintyi NHL-jäillä kertaalleen näinä molempina sesonkina.

Parissa tapauksessa nämä kaksi NHL-ottelua onkin jakautuneet kahden kauden ajalle. Muutoin homman nimi on sama kuin edellisessäkin visassa - vihjeenä on tarjottu niin kauden vuosiluvut kuin edustettu joukkue pelipaikan kera. Ja aikaa samat viisi minuuttia. Onnea jatkovisaan!

Suomalaispelaajat, jotka ovat pelanneet kaksi NHL-ottelua:

Miten visailu meni? Monta nimeä löytyi? Keiden nimien unohtaminen jäi kaivertamaan sieluun mustaa aukkoa loppuiäksi? Voit kertoa meille oman visailutuloksesi joko alta löytyvään, sivuston sisäiseen kommenttikenttään tai suoraan Urheiluveikkaus.comin Facebook- tai Twitter-tileiltä löytyvien, julkaisujen kommentteihin.

Kerro myös ihmeessä alta löytyvässä kommenttikenttässä muista aiheista, joista haluaisit mahdollisesti nähdä vastaavanlaisia visailuja täällä Urheiluveikkaus.comissa. Voit toki laittaa meille kommenttia myös Twitter-tilillemme, jonne iskemme kaikki kehittämämme visailut esille. urheiluvisailuista kiinnostuneiden - ja miksei toki muidenkin urheilun ystävien - kannattaakin siis pitää tuota tiliä silmällä!