Conor McGregor koki karun tappion Khabib Nurmagomedovia vastaan UFC 229-tapahtumassa ja lisäksi ottelun jälkeen venäläinen aiheutti joukkotappelun.

Viikonlopun UFC 229 oli odotetusti tapahtumarikas monella eri tasolla. Pääottelu kevyen sarjan mestaruudesta Khabib Nurmagomedovin ja Conor McGregorin ei jättäny voittajasta mitään epäselvyyttä, sillä venäläinen säilytti vyönsä neljännen erän kuristusvoitolla. 

Avauserässä Nurmagomedov näytti välittömästi McGregorille kaapin paikan ja vei irlantilaisen hetken pyristelyn jälkeen mattoon perinteisellä kaadolla. Entinen kahden painoluokan UFC-mestari istui tontissa miltei koko erän ja Nurmagomedov vei ensimmäisen viisiminuuttisen nimiinsä tutulla tyylillä. 

Mestari loi isompaa vaihdetta silmään toisessa erässä. Kaikkien yllätykseksi matto-ottelijana tunnettu venäläinen väläytti yleisöä nopealla oikealla kädellä, joka tiputti McGregorin kanveesiin. Irlantilainen tosin nousi miltei heti pystyyn ja vastasi tuleen omalla polvi-iskulla, mutta Nurmagomedov jatkoi hetken taistoa pystyssä, kunnes vei McGregoron jälleen kerran tonttiin. Toisen erän viimeisillä hetkillä venäläinen kuritti haastajaansa raivoisilla mattoiskuilla, mutta McGregor sinnitteli loppuun saakka.

McGregor löysi vihdoin uutta virtaa kolmannessa ja ryhtyi toden teolla vastarintaan. Irlantilainen alkoi näyttämään omalta itseltään ja sai perille useita varteenotettavia iskuja, sekä onnistui peräti puolustamaan yhden Nurmagomedovin alasviennin. McGregor onnistui aiheuttamaan venäläiselle tämän ensimmäisen erätappion UFC-uransa aikana. 

Tämä ei kuitenkaan näkynyt venäläisen henkisellä puolella juuri laisinkaan, sillä neljänteen erään mentäessä Nurmagomedov pysyi omassa suunnitelmassaan ja jatkoi mattohyökkäyksillä. Venäläinen onnistui jälleen kerran viemään McGregorin mattoon ja painosti tätä iskuilla, sekä position vaihdoilla. Lopulta venäläinen pääsi McGregorin selän taakse ja iski kiinni kuristusotteen, jonka seurauksena McGregor luovutti ajassa 3:03. 

Mestarin otteet eivät kuitenkaan todellakaan loppuneet vielä siihen. 

McGregorin kuukausia kestäneet henkilökohtaiset solvaukset Nurmagomedovin uskonnosta, asuinpaikasta, perheestä, sekä tiimin jäsenistä olivat tehneet tehtävänsä. Lisäksi irlantilaisen tietyllä tapaa epäonnistunut joukkohyökkäys Nurmagomedovia kohti tämän istuessa muiden UFC-ottelijoiden kanssa bussissa toukokuussa oli edelleen tuoreessa muistissa. McGregor oli myös todennut ottelua edeltävissä lehdistötilaisuuksissa, että venäläinen olisi kuollut, mikäli hän olisi päässyt Nurmagomedoviin käsiksi tämän istuessa bussissa. 

Ja kaiken hyvin rauhallisesti kestänyt Nurmagomedov halusi kostoa kaikesta ylläolevasta väkivaltaisimmalla tavalla. Ensiksi hän kuritti McGregorin ja sitten tämän joukkueen. Nurmagomedov hyppäsi häkistä ulos ja hyökkäsi McGregorin joukkuetoveri Dillon Danisin kimppuun, joka huuteli solvauksia ottelun loputtua Nurmagomedoville, kun tämä oli juuri kuristanut McGregorin. Tämä episodi aiheutti kaksi joukkotappelua yleisöön, sekä häkkiin. Yksi vakavimmista hetkistä nähtiin, kun  Nurmagomedovin joukkuetoveri ja UFC-ottelija Zubaira Tukhugov nousi häkkiin ja hyökkäsi McGregorin kimppuun. Irlantilainen oli hetkiä aikaisemmin itse lyönyt Nurmagomedovin toista joukkuetoveria sillä aikaa, kun venäläinen itse oli hyökännyt Danisin kimppuun. 

Väkivalta saatiin vihdoin kuriin, kun järjestyksenvalvojat ja poliisiit saattoivat ottelijat vuoronperään takahuoneisiin. 

Sitä saa mitä tilaa

Syyttävät sormet voihdaan kohdistaa kolmeen eri tahoon ja tasapuolisesti. Vastuussa kaikesta tapahtuneesta ovat Nurmagomedov, Conor McGregor ja UFC. 

Promootio mehusteli McGregorin toukokuun tempauksella, sekä antoi vapaat kädet irlantilaiselle sanoa mitä tahansa vailla varoituksia. Ottelua markkinoitiin isoimpana vihanpitona, mitä olemme vuosiin kokeneet tai nähneet UFC:ssä. Vähiten kuitenkin he odottivat sitä, kuinka aitoa tämä todellisuudessa oli - ainakin Nurmagomedovin leirissä. 

Luvattiin pahaa verta, sekä väkivaltaa ja sitä me saimme. 

Nurmagomedov ansaitsee isoimman mahdollisen tuomion ja tämän ohessa hänen mestaruus on riisuttava, mutta kaikesta huolimatta hän ei ole yksin syypää tapahtuneelle. 

UFC:lla on edessään peiliin katsomisen paikka, sillä laji otti taas useita askelia taaksepäin sunnuntain tapahtumien takia. McGregor on pitkään nauttinut ykkösmiehen erikoisoikeuksista sanoa ja tehdä miltei mitä vaan. Kukaan ei ole liieemmin ottelijoista koskaan asiaa protestoinut fyysisin ottein - paitsi nyt. 

Uusintaottelua ei tohdi edes ajatella, vaikka McGregor on sitä jo julkisesti pyytänyt Twitter-tilillään. Olisi loppujen lopuksi jokaisen asianomaisen etu jakaa tapahtuneesta oikeudenmukaiset rangaistukset ja siirtyä eteenpäin. Paha veri on vuodatettu ja me emme tarvitse sitä lisää.