Lähtökohdat kauteen: Viime kaudesta odotettiin Kiteen nousua takaisin huippujoukkueiden joukkoon. Matti Latvalan sekä Sami Partasen hankinnat nostivat seuran profiilia huomattavasti. Karjalaiset kaatuivat kuitenkin kokeneiden miesten jatkuviin loukkaantumisiin. Kiteellä on tehty pitkän aikaa omat pojat- projektia, eikä missio missään nimessä ole vielä kaivoon kuopattu. Nuoret pelaajat kasvavat vuosi vuodelta ja menestymisen kulttuuri tulee maineikkaalla pesäpallopitäjällä äidinmaidosta.

Pelinjohtaja: Sami Purmonen Keltanokka pelinjohtaja hyppää suoraan superpesisjoukkueen viuhkaan. Purmonen toimi viime kauden Joensuun Mailan kakkospelinjohtajana Antti Eteläpään kanssa. Purmosella oli suuri osa Mailan viime kauden venymisessä välieriin, eikä menestys Kiteelläkään saa tulla kenellekään yllätyksenä.

Sisäpeli: Kiteellä on tehty pitkän aikaa loistavaa työtä fysiikkaosastolla, mutta kyllä Kokkosen ja Männikön jalkoja olisi tarvittu täksikin kaudeksi. Joukkueelta puuttuu selvä ykköskiituri, eikä vaihtajaosastonkaan jalat ole aivan sieltä nopeimmasta päästä. Myös lyöntipuolella vastuu on kasautunut liikaa kumuralyönnin mestarillisesti hallitsevan Mika Laukkasen leveille harteille. Jos joukkue haluaa tänä vuonna todellista menestystä, vaaditaan kokeneilta Matti Latvalalta sekä Sami Partaselta ehjät kaudet ja nuorien Topi Hurskaisen sekä Simo Rahusen on otettava askel eteenpäin kohti Itä-Länsi tasoa.

Ulkopeli: Kiteen ulkokenttää johtava Suomen top-3 lukkari Toni Laakso. Laaksolta löytyy loistavan pelillisen näkemyksen lisäksi huippuhyvä fysiikka, eikä Kitee näin kaadu kotipesässä. Linjassa johtoa pitää kokenut Latvala ja Rahunen sekä kumppanit komppaavat hyvin mukana. Ulkokentällä suurimmat ongelmat löytynevätkin takakentältä Kokkosen siirron johdosta. Ville Hämäläisen sekä Jussi Hurskaisen on nostettava viime kausien tasoaan, ettei vastustaja saa turhan helposti juoksuja väli- tai läpilyönneillä.

Seuraa häntä – läpimurtopelaaja 2013 Simo Rahunen on joukkueen ulkopelin moottori. Pyyteetön joukkuepelaaja taistelee pelistä toiseen viimeiseen vihellykseen asti. Vasemmalta lyövän Rahusen nousu sisäpelin johtohahmoksi ei ole kuitenkaan edennyt odotetulla tavalla. Tänäkin vuonna vastuuta mailan varressa on luvassa, joten joko nyt Rahunen ottaisi paikkansa huippupelaajien joukosta?

Arvio: Pidän Kiteetä tänäkin vuonna sarjan mustana hevosena. Materiaali ei kuitenkaan riitä kovempia vastaan ja todennäköisesti kausi päätyy tänäkin vuonna runkosarjan sijoitukseen 7-8 ja puolivälieräsarjaan Vimpeliä tai Sotkamoa vastaan.

SEURASIIRROT:

Lähteneet: Pasi Kokkonen, Hyvinkään Tahko Ilkka Männikkö, Joensuun Maila

Saapuneet: Hannu Ikonen, Pattijoen Urheilijat Ville Posti, Kouvolan Pallonlyöjät