Ampumahiihdon maailmancupTorstaina 13.3.2014 Kontiolahti, SuomiNaiset pikamatka

Kaisa Mäkäräinen nousi naisten ampumahiihdon maailmancupin kokonaistilanteen kärkeen upeilla viime viikon esityksillään. Pokljukassa suomalaiskaunotar keräsi kolmesta kilpailusta sijoitukset ensimmäinen, toinen ja neljäs. Maailmancupia on kuusi kilpailua jäljellä; kolme Kontiolahdella ja kolme Oslossa. Mäkäräisellä on koossa 601 pistettä, mutta Valko-Venäjän Daria Domracheva on 30 ja Norjan Tora Berger vain 14 pistettä jäljessä. Tshekin Gabriela Soukalova jätti Slovenian kilpailut väliin, joten hänen mahdollisuutensa kokonaiscupin voittoon ovat menneet.

Kärkikolmikko lähtee selvinä suosikkeina kilpailuun. Berger on kuitenkin ollut suoraan sanoen kuutamolla viime ajat, eikä Domrachevakaan ole sprinteissä ollut parhaimmillaan. Kaikkia muita kilpailumuotoja valkovenäläinen toki dominoi mielin määrin.

Viime viikolla nähtiin todella yllätyksellikäs pikamatka, eikä saman toistuminen olisi tänäänkään yllätys. Soukalova on jälleen mukana ja hänen tasaisuutensa varmistaa luultavimmin sijoituksen tuloslistan kärkipäästä. Yllättäjistä Norja Tirill Eckhoff on edelleen mielenkiintoisin nimi. Toinen suomalaiskilpailija Mari Laukkanen väläytti loisto-osaamistaan Pokljukassa ja hänelle juuri pikamatka sopii ehdottomasti parhaiten.

Veikkauksen supertripla 2 - AH-miehen vihjerivi:

Sveitsin Selina Gasparin on unohdettu täysin ja on ehdottomasti maukkain merkki! Gasparinin voittoa on pelattu vain prosentti ja hirveästi tekisi mieli lyödä kaikki rivit vain sveitsiläisnaisen voiton kautta. Gasparin on kuitenkin sen verran epätasainen suorittaja, että haetaan pommirivejä laajemmalla skaalalla. Berger jätetään tylysti kokonaan riveiltä. Domracheva kannattaa ottaa mukaan ainakin sijoille 2. ja 3., mutta varmistelijat pelaavat myös Domrachevan voiton kautta rivit.

1. Gasparin, Mäkäräinen, Soukalova, muu voittaja 2. Gasparin, Mäkäräinen, Soukalova, Eckhoff, Domracheva muu 2. sija3. Gasparin, Mäkäräinen, Soukalova, Eckhoff, Domracheva muu 2. sija

94 riviä - minimipanos 0,20ePeliaika päättyy kello 18:40