Torstai oli suomalaisittain täydellinen napakymppi! Kaisa Mäkäräinen voitti kotimaisemissaan naisten pikamatkan ja Mari Laukkanen oli upeasti kolmas. Lauantaina naiset hiihtävät saman pikamatkan uudestaan.

Ennakko & pelivihjeet: Ampumahiihdon maailmancupKontiolahti, SuomiLauantaina 15.3.2014 kello 15:45Naisten pikamatka 7,5km

Kontiolahdella tuuliolot ovat olleet todella maltilliset, mikä helpottaa huomattavasti penkkatyöskentelyä, jos verrataan vaikka Pokljukaan olosuhteisiin. Kovavauhtiset hiihtäjät hyötyvät tästä suuresti. Valko-Venäjän Daria Domracheva ja Sveitsin Selina Gasparin epäonnistuivat kärkinimistä eilen täydellisesti ampumapaikalla, mutta heitä ei sovi vieläkään unohtaa kokonaan. Mäkäräinen on näissä oloissa, kotiyleisön tukemana ja torstain voitosta itseluottamusta keränneenä kilpailun voittajasuosikki numero yksi.

Tora Bergerin hiihtovauhti ei ole aivan huipussaan, joten norjalainen tarvitsee menestyäkseen melkeinpä nolla-ammunnan. Myös maannainen Tirill Eckhoffin vauhti näyttää olevan laskusuunnassa. Tshekin Garbriela Soukalova ja Veronika Vitkova esiintyvät illasta toiseen äärimmäisen tasaisesti. Jos kärkinaiset epäonnistuvat, ovat he podiumilla. Torstain kakkonen, Olga Zaitseva on myös ollut äärimmäisen tasainen ja hiihtovauhti on ollut nousujohteista. Mari Laukkanen on edelleen yllätysvalmis, mutta tuliko torstain kolmannesta sijasta jo maha täyteen? Uskon, että lauantaina hiihdetään kovempaa kuin torstaina, joten Pohjois-Karjalan tytön tulee repiä vielä yksi uusi vaihde silmään, mikäli mielii taas palkintopallille.

Maailmancupin kolmen kärki:

1. Kaisa Mäkäräinen 6612. Tora Berger 6303. Daria Domracheva 575

Veikkauksen supertripla 4 – AH-miehen vihjerivi:

Sekä Mäkäräisen että Domrachevan peliprosentit ovat pelattavissa. Itse haen vielä superyllättäjäksi mukaan Selina Gasparinin. Vaikka sveitsiläinen torstaina pahasti, on alle prosentin pelikannatus täysi vitsi.

1. Mäkäräinen, Domracheva, Gasparin2. Mäkäräinen, Domracheva, Gasparin, Soukalova, Kuzmina, muu 2.sija3. Mäkäräinen, Domracheva, Gasparin, Soukalova, Kuzmina, muu 3.sija

63 riviä – minimipanos 0,20ePeliaika päättyy kello 15:40