Norjan Johannes Bö on saapunut ampumahiihdon kirkkaimpaan kärkeen jäädäkseen. Eilen sensaatiomaista avauskautta vetävä nuorukainen voitti jo kauden neljännen kilpailunsa.

Ennakko & pelivihjeet: Ampumahiihdon maailmancupKontiolahti, SuomiMiesten takaa-ajo 12,5km

Bö pääsee tämän päivän kilpailuun huippuasemista, kun pahin uhkaaja Ranskan Martin Fourcade lähtee 40 sekuntia norjalaisen perään. Voiton kannalta taisteluasemissa ovat myös Emil Hegle Svendsen sekä Lukas Hofer, jotka pystyvät hiihtovauhdissa edes hieman lyömään kiilaa Bölle. Tshekin Ondrej Moravecin suksi ei luista aivan näin hyvin, mutta äärimmäisen tasainen suorittaja ja todella vahva ampuja on näistä asetelmista ainakin lähellä podiumia. Kovimpien hiihtäjien epäonnistuessa viimeisellä pystypaikalla, nousee Moravec voittoon.

Olosuhteet Kontiolahdella ovat ampumisen suhteen olleet niin helpot, että ampumapenkalla tuskin kovin moni menettää peliään. Samalla hiihtämisen puolesta latu on melkoisen raskas, jonka avulla vahvat hiihtäjät ovat tänäänkin vahvimmilla.

Pikamatkan tulokset:

1. Johannes Bö 2. Alexander Loginov +193. Lowell Bailey +194. Ondrej Moravec +205. Carl Johan Bergman +266. Emil Hegle Svendsen +317. Lukas Hofer +338. Nathan Smith +349. Dmitri Malyshko +3711. Martin Fourcade +4017. Jakov Fak +1:0440. Ole Einar Björndalen +1:46

Veikkauksen supertripla 3 – AH-miehen vihjerivi:

Bötä on pelattu todella rajusti voittajaksi, mutta kyllä hän vahvana hiihtäjänä myös suursuosikki on. Moravec kiinnostaa peleissä tasaisuutensa vuoksi. Fourcadea on pelattu melko reilusti, ottaen huomioon, että ranskalaisen hiihtovauhti ei ole aivan huipputasolla ja eroa kärkeen lähdettäessä on 40 sekuntia. Otetaan raju ohipeli Fourcadesta ja lyödään kapeammat rivit isommalla panoksella.

1. Bö2. Svendsen, Moravec, Hofer, Malyshko3. Svendsen, Moravec, Hofer, Malyshko

12 riviä – minimipanos 0,20ePeliaika päättyy kello 11:40

Voittajavedot:

Bö osoitti Ranskan Annecyssa, että myös takaa-ajo sopii nuorukaiselle loistavasti. Tuolloin norjalainen dominoi kilpailua piesten muun muassa Fourcaden, miten halusi. Bön hiihtovauhti Kontiolahdella on ollut ihailtavaa ja kun ampumisolosuhteet ovat hyvät, uskon Bön johtavan kilpailua lähdöstä maaliin.

Voittaja Johannes Bö 2,25 operaattori poistettu