Lähtökohdat kauteen: Koskenkorvan Urheilijat taistelivat viime kaudella upeasti runkosarjan kolmossijalle. Pudotuspeleissä meno tyssäsi kuitenkin heti puolivälierissä Raahea vastaan 4-2. Superpesis kesän teemaan sopien, myös Ilmajoella nähdään tänä vuonna varsin vaihtunut joukkue. Kossu menetti lyöntipuoleltaan KAIKKI pelaajansa, kun Juha Niemi, Marko Pelkonen ja Tuomas Tallbacka vaihtoivat maisemaa. Tilalle hankittiin nopeita jalkoja sekä ykköstykki Jere Dahlström. Myös pelinjohtaja puolella nähdään muutos kun Tero Lehtinen palaa Koskenkorvan viuhkoihin. Miesten Superpesiksessä on tänä vuonna armottoman tasainen joukko hyviä joukkueita Vimpelin ja Sotkamon takana ja Koskenkorva lähtee hakemaan tuon ryhmän ykkössijoitusta.

Pelinjohtaja: Tero Lehtinen Lehtinen on pitkän linjan pesäpallomies, joka johdatti viimeksi Kossun mitaleille 2007. Viime vuonna Lehtinen oli mukana seuran A-junioreiden pelinjohtaja, joten mies on ollut tarkkailuasemissa koko ajan. Sopimus Lehtisen kanssa tehtiin hyvissä ajoin ja näin pelinjohtaja on rauhassa johtoportaan kanssa saanut rakentaa joukkuettaan haluamansa näköiseksi.

Sisäpeli: Joukkue lähti tälle kaudelle selvästi vahvistamaan viime kauden nihkeää sisäpeliään. Kotiin palaavan Dahlströmin lisäksi joukkueeseen haluttiin nopeutta, joten härkäpaidan päälleen saa pukea myös Sami Karjala ja Mikko Haukkala. Tärkeä palanen etenemisvoimaa tulee olemaan myös Veli-Pekka Ylihirvelä, jonka viime kausi meni pipariksi loukkaantumisten johdosta. Pohjanmaalla fysiikkaharjoittelulla ei ole kovinkaan suurta jalansijaa, mutta tänä vuonna miehet on pidettävä kunnossa, jos halutaan pelata mitaleista. Vaihtaja osasto vahvistui myös Koskenkorvalla huomattavasti kun pomppuekspertti Juha Suorauha liittyi joukkueeseen. Suorauha pelannee jokerina, joten häntä voidaan käyttää tarpeen tullen. Iso osa joukkueen sisäpeli on totta kai myös pohjanmaalaisen pesäpallon isähahmo Mikko Vainionpää.

Ulkopeli: Viime kaudella Koskenkorva pelasi todella hyvää ulkopeliä. Yllättävän hyvää, jos rehellisiä ollaan. Juha Puhtimäen toiminta lautasen äärellä on parantanut huomattavasti vuodesta toiseen ja nuoret linjapelaajat kasvavat vuosi vuodelta. Takakentällä Koskenkorvalla on sarjan kolmanneksi paras ryhmitys, kiitosHaukkalan ja Yli-Hirvelän. Etukentällä Vainionpään kokeneessa seurassa kasvaa Janne Leppälä, jolta voidaan odottaa viime kauden kaltaisia otteita. Linjassa sen sijaan nähdään muutoksia, kun Karjala ja Juuso Myllyniemi saapuvat uusina miehinä mukaan. Kumpikaan ei ole sateen tekijä, mutta hoitanevat tonttinsa Mikko Kytömäen ja nuoren Tuomas Tuohisaaren pelatessa todella isoa tonttia.

Seuraa häntä – läpimurto pelaaja 2013 Tuomas Tuohisaari on kasvamassa ulkokentällä Koskenkorvan luottomieheksi. Tuohisaarelta löytyy myös äärimmäisen nopeat jalat, mutta sisäpelissä pallo ei ole aivan vielä ottanut keppiin. Tänä kesänä Tuohisaari on taas vuotta vanhempi ja kun joukkueen kehitysteemat selvästi ovat sisäpelin puolella, voisi olla Tuohisaaren aika nousta porrasvaloihin muutenkin kuin ulkopeliotteidensa puolesta.

Arvio: Koskenkorvan yllä on tasaisesta keskikastista allekirjoittaneen mielestä vähiten kysymysmerkkejä kauteen lähdettäessä. Viime kauden hyvä ulkopelipermanentti toimii taustalla ja uudet vahvistukset tuovat variaatioita sisäpeliin. Joukkue on rakennettu hyvin ja Koskenkorva tulee keräämään runkosarjassa tasaisesti pisteitä ja ajautunee sijoille 4-6. Pudotuspeleissä pärjääminen sen sijaan on aivan toinen juttu.

SEURASIIRROT:

Lähteneet: Juha Niemi, Joensuun Maila Marko Pelkonen, Pattijoen Urheilijat Tuomas Tallbacka, Seinäjoen Jymy-Jussit Ville Viita, Seinäjoen Jymy-Jussit Henri Itävalo, Alajärven Ankkurit (laina 21.7. asti) Saapuneet: Sami Karjala, Kouvolan Pallonlyöjät Juuso Myllyniemi, Nurmon Jymy Juha Suorauha, Kankaanpään Maila Jere Dahlström, Vimpelin Veto Mikko Haukkala, Vimpelin Veto