Lähtökohdat kauteen: Kaukaisilta tuntuvat ajat jolloin KPL taisteli jopa Suomen mestaruudesta. Matti Latvala, Toni Kohonen, Sami Partanen kolmikko nosti Kouvolassa hetkeksi todellisen pesishuuman. Nyt jäljellä on enää Saku Kapanen ja Sami Joukainen, joiden varassa joukkueen sisäpeli on täysin.

Täksi kaudeksi joukkue menetti Sami Karjalan ja lukkari Henri Heikkilän. Ville Posti sen sijaan annettiin aivan ennen kauden alkua Kiteelle – syynä ilmeisesti erimielisyydet pelinjohtaja Mikko Hylkilän kanssa. Saapuneiden lista ei kovia lupaa. Roni Vartama on nuoreksi pelaajaksi äärimmäisen taitava pelimies ja voi jopa nousta vasemmalta lyövänä sisäpelissä arvoon arvaamattomaan.  Joni Rytkönen sen sijaan on vähintäänkin mielenkiintoinen korvaaja Heikkilän tilalle lautasen äärelle. Rytkönen on toki huippulahjakas, mutta täysin kokematon superpesistasolla.

Pelinjohtaja: Mikko Hylkilä Hylkilä on tehnyt pitkän aikaa loistavaa työtä Kouvolassa. Yhdessä intohimoisen Eero Pitkäsen kanssa seudulla on saatu rakennettua pikkuhiljaa junioreille kasvun tie, jolla on turvallista kulkea kohti superpesistä. Totuus on kuitenkin, että kun seurassa laitettiin rahahanat kiinni, heikentyi ryhmä niin paljon että useampi vuosi vielä paluussa huipulle kestää.

Sisäpeli: Koplassa voitiin huokaista helpotuksesta kun Kapanen päätti jatkaa vielä uraansa, vaikka aiemmin ilmoitti lopettavansa. Mies on joukkueen tärkein pelaaja rakentamaan tilanteita Joukaista varten. Kapasen lisäksi etenemisvoimaa joukkueella on jonkun verran, mutta vaihtajat ovat aika köykäisiä. Jo pidemmän aikaa superpesistasolla painaneiden Anssi Lammilan ja Juho Hacklinin on nostettava tasoaan ykköskärjessä, jos joukkue haluaa menestyä. Nuorista pelaajista mielenkiintoisin sisäpeli seurattava on Sotkamosta lainalle saapunut Vartama – mies muistuttaa aikalailla Kainuun toista vasemmalta iskevää vaihtajaa Jani Komulaista.

Ulkopeli: Joukkue päästi viime kaudella yli 200 juoksua, joten eiköhän siinä nyt ole riittävästi ulkopelistä. Tälle kaudelle ulkopeli ei ole ainakaan vahvistunut hankintojen myötä. Rytkönen lautasen äärellä on todellinen kysymysmerkki, muuten joukkue on aika tasapaksu. Tulee päästämään tänäkin vuonna paljon juoksua – ei siitä vaan mihinkään pääse.

Seuraa häntä – läpimurtopelaaja 2013 Tälle kaudelle joukkueen kakkoskoppariksi ja kärjeksi kaavailtu Tommi Mäentausta on yksi Kouvolan juniorimyllyn kasvateista. Rauhassa kypsytetty pelimies ei ole vielä noussut parrasvaloihin, mutta nyt olisi paikka. Mäentaustalta löytyy lyöntivalikoimaa kentälle pääsyyn ja fysiikka on kunnossa. Ulkopelissä otteisiin on tullut rauhallisuutta.

Arvio: Synkät on näkymät. Joukainen tulee yksin lyömään Koplalle monta jaksovoittoa, jos hänelle saadaan tilannetta. Vaihtajaosasto on kuitenkin liian kapea ja KPL kuuluu varmasti ailahteleviin joukkueisiin. Ulkopeli on kysymysmerkki – pitää seurata alkukausi mihin kuntoon Kymenlaaksossa on yhteispeli saatu ja missä kunnossa on Joni Rytkönen? Jää kuitenkin tällä nipulla auttamatta ulos pudotuspeleistä.

SEURASIIRROT:

Lähteneet: Ville Posti, Kiteen Pallo Sami Karjala, Koskenkorvan Urheilijat Henri Heikkilä, Haminan Pallo

Saapuneet: Joni Rytkönen, Sotkamon Jymy (laina kausi 2013) Roni Vartama, Sotkamon Jymy (laina kausi 2013)