On taas se aika vuodesta, kun pääsemme mässäilemään julkisuuden henkilöiden tuloilla. 

Myönnetään, se on vähintäänkin outo ilmiö ja ehdottomasti yksi sellainen, joka erottaa Suomen monesta muusta maasta. Verotiedot ovat täällä kaikkien kohdalla julkisia ja meistä kuka tahansa voi tutkailla mielin määrin, että paljonko kaverilla kilahti tilille. 

Jotkut tunnustavat katsovansa näitä avoimesti ja on myös olemassa se tietty porukka, joka salassa tiirailee kertomatta kenellekään. Jääkiekkoilijat tienaavat tutusti eniten koko maassa, mutta entäpä kivisemmän tien valinneet yksilöurheilijat? Urheiluveikkaus.com tuo teille nyt listan parhaiten tienanneista yksilöurheilijasta vuonna 2017. 

11. Eevi Teittinen, fitnesstähti [ 124 339 € ]

Eevi Teittinen on tullut suurelle kansalle tutuksi fitness-urheilijana, sekä personal trainerina. Lisäksi Teittistä ollaan tavattu nähdä tasaisin väliajoin televisiossa erilaisissa urheiluun liittyvissä ohjelmissa. SoMea todella vahvasti hyödyntävä Teittinen tarjoaa sisältöä päivittäin yli 100 000 seuraajalle. Menestys verkossa ja televisiossa näkyy luonnollisesti myös tuloissa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tänä syksynä pidetään huoli siitä, että kaikki pääsee liikkumaan?? Mun aikaisempi treeniryhmä täällä Turussa sai niin paljon kyselyitä, että nyt laitetaan treenejä myös illasta jumppaajille??? Tehtiin 3 eri treeniryhmää tänne Turkuun; @vastavoima :n treeniryhmä liikkujille (ilta), jossa vetäjinä allekirjoittanut + @susanna_mustajarvi, @villerintala :n ryhmä urheilijoille (aamu) ja PALJON kysytty Vastavoiman äitiryhmä (keskipäivä)??‍♀️?‍♂️ Storyn puolella infot ja ilmoittautumiset voi laittaa meille [email protected]. Ps. Paikkoja rajoitetusti❤ #trainingcamp #welovetraining #vastavoima #activelife #treeniryhmä #röhnisch

Henkilön Eevi Teittinen/Minifitness (@eeviteittinen) jakama julkaisu

 

 10. Enni Rukajärvi, lumilautailija [ 135 040 € ]

Enni Rukajärvi nousi koko kansan tietoisuuteen voittamalla hopeaa Sotšin olympialaisissa vuonna 2014 ja pronssia Etelä-Korean olympialaisissa 2018. Vuonna 2017 Rukajärvi sijoittui ykköseksi Maailmancupin kisoissa Sveitsissä ja Italiassa vuonna 2017. 

 

9. Makwan Amirkhani, UFC-ottelija [ 148 044 € ]

Makwan Amirkhani on tällä hetkellä Suomen menestynein ottelija häkissä koskaan. Turkulainen on otellut UFC:ssä viidesti ja hävinnyt vain yhden ottelun. Edellisessä koitoksessa Amirkhani selviytyi voittajaksi Jason Knightia vastaan hajaäänin viime toukokuussa. 


8. Mikko Ilonen, golf-ammattilainen [ 152 859 ]

Mikko Ilonen on ollut kiistatta suomalaisen golfin ykkösnimi jo vuodesta 2001. Lahtelaisen ura on pitänyt sisällä paljon menestystä kotimaisilla ja kansainvälisillä kentillä. Ilosen suurimpia saavutuksia ovat voitot European tourilla. Ilosen tulot ovat kuitenkin notkahtaneet melkoisesti, sillä vielä vuonna 2007 hän oli Suomen koviten tienannut urheilija ja tuolloin tulot olivat 797 511,75 euroa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Proper snooker. #tb #tbt

Henkilön Mikko Ilonen (@ilonenmikko) jakama julkaisu  

 

7. Iivo Niskanen, hiihtäjä [ 168 590 € ]

Vuonna 2017 vuoden urheilijaksi yksin valittu Iivo Niskanen on tuonut Suomelle kultaa jo kolmesti uransa aikana. Niskanen voitti parisprintin Sotšissa vuonna 2014 ja 50 kilometrin matkalla kultaa Etelä-Korean talviolympialaisissa tänä vuonna. Lisäksi vuonna 2017 Niskanen voitti kultaa Lahden MM-kisoissa. 

 

6. Kaisa Mäkäräinen, ampumahiihtäjä [ 192 484 € ] 

35-vuotias tienasi omassa lajissaan rutkasti eniten viime vuonna, sillä kakkosena tulee Mari Eder (o.s Laukkanen) 52 797 eurolla. Mäkäräinen on kuulunut jo pitkään Suomen ampumahiihdon eliitin kärkeen. Urallaan hän on voittanut ampumahiihdon maailmancupin vuonna 2010-2011 ja vuonna 2011 takaa-ajon maailman mestaruuden. Viime kaudella Mäkäräinen voitti uransa kolmannen ampumahiihdon maailmancupin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Season is closer... ready or not ? #mölleromega3 #orklacare - - ? @tovarimarketing

Henkilön Kaisa Mäkäräinen (@kaisamakarainen) jakama julkaisu

 

5. Krista Pärmäkoski, hiihtäjä [ 198 877 € ]

Krista Pärmäkoski pitää listalla viidettä sijaa ja on suomalaisista naisista eniten tienannut urheilija vuodelta 2017. Pärmäkoski on tullut tutuksi olympiahopeasta ja menestyksestä maailmancupissa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Arrivederci Val Senales ? ?? ?@jessevaananen

Henkilön Krista Pärmäkoski Official (@kristaparmakoski) jakama julkaisu

 

4. Mikko Hirvonen, ex-rallikuski [ 235 488 € ] 

Vuonna 2014 MM-sarjan kiertämisen lopettanut suomalainen rallikuski takoo edelleen hyvää tulosta taloudellisesti. Hirvonen ei valitettavasti voittanut yhtäkään maailmanmestaruutta auton ratissa, mutta voittoja kisavoittoja uran aikana kertyi 15. 

 

3. Mikko Korhonen, golf-ammattilainen [ 353 667 € ]

Mikko Ilonen saattaa olla kansan keskuudessa edelleen suomalaisista tunnetuin, mutta eniten viheriöillä tienaava golfaaja on Mikko Korhonen. Mäntsälästä kotoisin oleva Korhonen voitti vastikään European Tourin osakilpailun Itävallassa ja pokkasi voitostaan 170 000 euroa palkintorahaa. 

2. Marcus Grönholm, ex-rallikuski [ 502 591 € ]

Kaksinkertainen maailmanmestari ja eniten osakilpailuja voittanut suomalainen nauttii tukevista tienesteistä edelleen. Marcus Grönholm on rallivuosien jälkeen siirtynyt vahvalla menestyksellä yrittäjäksi ja on muun muassa rakentanut Inkooseen kauppakeskuksen.

 

1. Jouko Salomäki, ex-painija [ 543 483 € ] 

Tämän vuoden yksilöurheilijoiden palkkakuningas on entinen painija Jouko Salomäki. Kiinteistöbisneksessä hyvin fyrkkaa takonut Salomäki voitti painijana kultaa 74 kiloisissa Los Angelesin olympialaisissa vuonna 1984. Hän on toistaiseksi viimeinen painissa olympiakultaa voittanut mies. 

Valitettavasti Salomäki on sittemmin joutunut setvimään kavallukseen koskevia syytteitä oikeudessa. Olympiavoittaja tuomittiin puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen tänä vuonna. Oikeuden mukaan Salomäki oli siirtänyt yhtiön varoja omalle tilille 289 000 euron verran uhkapelimaksujen takia.