Eilen illalla nähtiin ehkä historian pisin ureakaari. Keltaista nektaria lenti Kroatiasta asti, suoraan hollantilaisten naamalle. Roiskeilta ei säästynyt myöskään kotijoukkueen katsojat.

Mestarien Liigaan asti selvinneellä joukkueella pitäisi löytyä jonkinlaista ammattiylpeyttä pelata sarja kunnialla loppuun vaikka jatkohaaveet olisivatkin jo kariutuneet ja pistetili näyttäisi pyöreää nollaa. Varsinkin, kun viimeinen ottelu pelataan kotikentällä ja yleisö on pysynyt koko liigan ajan kotijoukkueen tukena. Kroatilainen Dinamo Zagreb veti kuitenkin eilen illalla yhden historian kyseenalaisimmista näytöksistä.

Ottelun lähtökohdat olivat selvät. Vierailija Lyon tarvitsi suurinumeroisen voiton päästäkseen lohkovaiheesta jatkoon. Isännät pelasivat ainoastaan kunniasta ja pitämällä pelin tasaisena he olisivat auttaneet Ajaxin jatkoon. Kunniakkaasta Mestareiden Liigan viimeisestä ottelusta ei kuitenkaa voi puhua jos joukkue ottaa kotonaan kuokkaan 1-7. Käsittämättömät lukemat. Voiko Mestarien Liigassa olla näin suuria tasoeroja?

Kaikki kunnia pitää antaa tietysti Lyonillekin. Hieno voitto ja upea esitys, mutta silti pieni tumma pilvi jäi leijumaan ottelun päälle. Voiko tällä tasolla voittaa näin suurinumeroisesti jos vastustaja pelaa tosissaan?

Tämä kaikki voi tietysti kuulostaa vetonsa hävinneen uhkapelurin urputukselta, mutta näin ei suinkaan ole. Vedot oli lyöty Lyonille. Tässä on kysymys enemmänkin pelin ja koko liigan maineesta.

Muutenkin nämä lohkovaiheen viimeiset ottelut herättävät aina kysymyksiä, kun joillakin joukkueilla ei käytännössä ole mitään panosta pelissä. Urheiluveikkauksen Mestarien Liigan- vihjeessäkin mainittiin ottelusta Inter - CSKA Moskova seuraavasti: Jaahas, taas ottelu joka on ratkaistu jo kabineteissa. Lohkovoiton varmistanut Inter ei omaa minkäänlaista häpyä ja luovuttaa voiton kiltisti venäläisille. Toveri Sergei on soitellut Sisilian poikien kanssa pitkin viikkoa. :D Ja näinhän siinä kävi. Tosin Inter teki sen tyylillä ja hävisi ainoastaan yhdellä maalilla, joka menee vielä kokoonpanon ja normaalin varianssin piikkiin.

Tämän kaiken ulosteen seasta löytyy kuitenkin jotain positiivistakin, nimittäin Jose Mourinho. Mies jonka ego ei antaisi koskaan hävitä tahallaan tai edes puoliksi tahallaan. Ajax ei voi syyttää tippumisestaan pelkästään surkeasti pelannutta Zagrebia, sillä kaikki oli sen omissa käsissä. Voitolla tai tasapelillä Real Madridista se olisi jatkanut 16. parhaan joukkoon. Tehtävä oli kuitenkin mahdoton, kun vastassa oli Jose joka ei varmasti lähde Hollantiin asti häviämään. Tietysti Realia auttoi sekin, että vaikka se peluuttaa kakkoskokoonpanoaan, se on yhtä laadukas kuin Ajaxin ykkösmiehistö.