Keskusrikospoliisi tiedotti keskiviikkona edistyksestään ns. maastohiihdon STT-jutun tutkinnassa. KRP:n mukaan rikoksesta epäiltynä on esitutkinnassa näillä näkymin kuusi henkilöä. Nämä henkilöt eivät ole hiihtäjiä.

Keskusrikospoliisi on kuulustellut edellisviikolla ja tällä viikolla useita Lahden vuoden 2001 MM-kilpailujen hiihtäjiä ja muita sen aikaisessa kilpahiihdossa vaikuttaneita henkilöitä, mm. lääkäreitä.

Hiihtäjiltä ja lääkäreiltä, kuten muiltakin kuulustelluilta henkilöiltä, on haettu selvitystä siihen oliko ns. STT-jutun eri oikeudenkäyntivaiheissa annettu perättömiä tietoja tai salattu oleellisia seikkoja vaadittaessa rangaistuksia sekä korvauksia julkisesta herjauksesta Suomen tietotoimiston toimittajalle sekä päätoimittajalle vuosina 1998-2000.

Hiihtäjiä ei epäillä rikoksesta

Hiihtäjien asema tutkinnassa on ollut kuultava, ei rikoksesta epäilty, mutta ei myöskään todistaja.

Hiihtäjiä on aiemman esitutkinnan aikana kuultu rikoksesta epäiltyinä, koska heidän epäiltiin ottaneen vastaan Suomeen salakuljetettuja hormonivalmisteita. Heidän osaltaan syyttäjä on aikanaan tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen. Tällä hetkellä teot olisivat joka tapauksessa rikosoikeudellisesti vanhentuneita. Lääkäreitä on kuultu todistajina.

Esitutkinnassa tullaan vielä kuulemaan muutamia henkilöitä rikoksesta epäiltyinä sekä todistajina. Rikoksesta epäillyn asemassa kuultavia esitutkinnassa on näillä näkymin yhteensä kuusi henkilöä. Kuulustelut pyritään saamaan valmiiksi viimeistään kesäkuun loppuun mennessä.

KRP:n mukaan asiat ovat selkiytyneet esitutkinnassa, mutta kuulustelujen tai esitutkinnan tarkempaa sisältöä KRP ei halua kommentoida enempää asian keskeneräisyyden vuoksi.

 

Lähde: YLE