Edis Tatli saa upean mahdollisuuden päästä näyttämään taitojaan Madison Square Gardenin kirkkaiden valojen alla 20. huhtikuuta, kun vastaan asettuu vuolaasti kehuttu Teofimo Lopez. 

Suomen nyrkkeilykansa sai hyviä uutisia kontolleen, kun uutinen Edis Tatlin seuraavasta ottelusta tuli julki. Paikkana toimii legendaarinen Madison Square Garden ja vastustajaksi lahjakas lupaus, joka ei armoa anna. 

Tatlilla on mahdollisuus nostaa suomalainen nyrkkeily kirjaimellisesti maailmankartalle ainakin hetkeksi, mutta voitosta ei tohdi missään nimessä puhua varmuutena, sillä Teofimo Lopez on nyrkkeilytermein niin sanotusti the real deal

Lopez (12-0, 10 KO) on ollut lajia seuranneiden ihmisten tiedossa jonkin aikaa. Brooklynin kovien katujen muovaama 21-vuotias lukeutuu lahjakkaimpien lupausten joukkoon ja moni arvostettu nyrkkeilyjulkaisu on myös noteerannut tämän. ESPN:n äänestetyksessä Lopez sijoittui vuoden tulokkaaksi vuonna 2018 ja legendaarinen Ring Magazine palkitsi myös Lopezin samaisen vuoden parhaana tulokkaana. 

Kun katsoo nuorukaisen saldoa, niin kupletin juoni selviää nopeasti. Kaksitoista ottelua, joista kymmenen päättynyt tyrmäyksellä. Prosentit kertovat paljon nuoren miehen voimasta, mutta kyseessä ei ole yksipuolinen yhden iskun tiputtaja, vaikka sekin toki Lopezilta onnistuu. 

Amerikkalainen pyrkii omien sanojensa mukaan monipuolisiin tyrmäyksiin ja keskeytyksiin, jotta kannattajille ei jäisi hänestä tylsää kuvaa. 

– Miten saat ihmisiä nyrkkeilyn pariin? Sinun täytyy tehdä jotain erilaista. Fanit haluavat viihdettä. Älä mene sinne näyttääksesi hienolta ja sitten voitat. He eivät halua nähdä sinua enää. Se on tylsää, totesi Lopez news.com.au:n haastattelussa

Lopez ansioluettelosta löytää pysäyttäviä tyrmäyksiä ja useita eriä kestäviä teurastuksia. Teräväsanainen ottelija ei kaihda vastustajan nöyryyttämistä ja verenvuodattamista. Pahimmassa tapauksessa Lopez voi jättää pysyvät arvet myös henkisesti. Mainitsemisen arvoista on myös Lopezin voittojen juhliminen otteluiden jälkeen, jolloin tanssi käy ja takaperinvoltteja piisaa.

Käteni puhuvat puolestani, totesi Tatli hiljattaisessa Ring TV:n haastattelussa ja varmaksi voi todeta sen, että suomalaisella on kädet täynnä töitä 20. huhtikuuta.